Shaktajooga

Shaktajoogatunneilla tehdään Kaula-nimisen joogasysteemin mukaisia harjoituksia. ”Kaula” on sanskriittia ja tarkoittaa mm. järjestelmää sekä kokonaisuutta. Iyengar- tai astangajoogan tapaiset 1900-luvun alussa kehittyneet joogasuuntaukset tukeutuvat usein Patanjalin joogasutriin, joiden päämääräksi yleensä ymmärretään ihmisen vapauttaminen aineellisen maailman kahleista. Shaktajooga puolestaan pyrkii vapauttamaan Sinut elämään tässä ja nyt koko potentiaalillasi.

Tarkoituksena on harmonisoida suhteesi itseesi, kanssaihmisiisi ja koko ympäristöösi. Kyse on mahdollisimman kokonaisvaltaisesta lähestymistavasta ihmiseen. Shaktajoogatunneilla ei hoideta erityisesti tätä tai tuota ongelmaa vaan ihmistä kokonaisuutena. Välineinä käytetään joogan perinteisiä työkaluja: hengitystä, asanoita ja meditaatiota, jotka harjoituksissa myös kietoutuvat toisiinsa.

Tasapainottava jooga ja ryhdikäs jooga

Pyrimme tuomaan ulottuvillesi koko Shaktajoogan systeemin. Shaktajooga sisältää muutamia liike- ja asanasarjoja, jotka yhdessä muodostavat ihmistä hoitavan järjestelmän. Aluksi tarjoamme kuitenkin ennen muuta kahdenlaisia Shaktajoogatunteja. Tri Dosha –harjoitus eli ns. tasapainottava jooga on tähän järjestelmään kuuluvien asanaharjoitusten ”äiti”. Se on lempeä mutta luja asanaharjoitus, jonka keskiönä on shavasana (rentoutusasana). Harjoituksen tarkoituksena on ihmisen koko olemuksen voimistaminen, tasapainottaminen ja uudelleen rakentaminen mahdollisimman pitkälle viedyn rentoutuksen avulla.

Ryhdikkääksi joogaksi puolestaan kutsumme tuntia, joka alkaa seisomaliikesarjalla, jota seuraa Tri Dosha eli tasapainottava jooga. Seisomasarjan  tarkoituksena on optimoida luuston asettuminen ihmisen alati muutostilassa olevassa systeemissä. Se valmistaa myös myöhemmin esille tulevaan eteentaivutussarjaan.

Aloittaaksesi Shaktajoogan et tarvitse minkäänlaista aiempaa kokemusta joogasta. Riittää, että pääset paikalle. Voit joko osallistua ensin introtunnille tai tulla tutustumaan suoraan viikkotunnille. Mukaan tunnille voit ottaa jotain pitkähihaista sekä käsipyyhkeen tai huivin.

Tervetuloa!

Auki Joogakoulu on shaktajoogan virallinen opetuspaikka Tampereella. Lisää Tri Dosha-harjoituksesta Shaktan sivuilta!

fi
fi