Tapahtumat ja kurssit

Auki Joogakoulun verkkotunnit 21.-27.9.

Maanantai 21.9.

16.30-17.45 Ohjattu astanga, Risto

Tiistai 22.9.

18.15-19.45 Shakta, Risto

Torstai 24.9.

18.15-19.45 Shakta, Risto

Sunnuntai 27.9.

15.30-16.45 Ohjattu astanga, Risto

17-18.45 Shakta, Risto

Verkko-osallistuminen ei edellytä varausjärjestelmän käyttöä.

Verkkoshakta- ja astangatunneille osallistujilla tulisi olla aiempaa kokemusta kyseisestä joogalajista, sillä ohjaus tapahtuu sanallisesti.

Kaikki verkkotunnit pidetään Zoom-palvelun (zoom.us) kautta. Voit ladata ilmaisen Zoom-sovelluksen (zoom.us) koneellesi jo etukäteen, mutta osallistuminen onnistuu myös selaimen kautta (esim. Google Chrome).

Verkkotunneille pääset klikkaamalla tunnin alkaessa kyseisen tunnin Facebook-tapahtumassa ilmoitettua linkkiä.

Saat tunnin Zoom-tapaamisen linkin omaan sähköpostiisi, jos ilmoittaudut etukäteen sähköpostiin rsuikkanen@gmail.com

Toivomme, että verkkotunneille osallistujat maksaisivat (mahdollisuuksien mukaan) 5-10 euron maksun tilille FI44 4503 0010 5221 95 (Joogayhdistys Auki ry, viestikenttään teksti: Verkkoashtanga/Verkkoshakta).

Halutessasi voit myös käyttää verkkotuntiosallistumiseen tavallista kuukausi- tai kymmenen kerran korttia.

Astangajoogan alkeiskurssit syksyllä 2020

Astangajoogan voit aloittaa viikonloppukurssilla. Kaksipäiväiset kurssit pidetään viikonloppuisin lauantaina ja sunnuntaina kello 11-13. Syksyllä 2020 alkeiskurssit ajoittuvat seuraavasti.

10.-11.10. Kurssin ohjaa Johanna Nokireki.

7.-8.11. Kurssin ohjaa Johanna Ropponen.

Tervetuloa mukaan, haluatpa sitten aloittaa uuden monipuolisen harrastuksen tai tulla kertaamaan aiemmin opittua pidemmän joogatauon jälkeen!

Kahden päivän kurssin hinta on 45/35 €.

Aloitustarjouksena kurssi kaupan päälle ostaessasi kuukausi- tai kymppikortin (ensimmäinen kortti 60/45€, alennettu hinta opiskelijoille, työttömille, eläkeläisille, varusmies- tai siviilipalvelusta suorittaville ja vanhempainvapaalla oleville).

Lisätietoa astangajoogasta täältä!

Ilmoittautumiset: aukijoogakoulu@gmail.com

 

Hengitä terveyttä – astangaa, pranayamaa ja meditaatiota Sami Mälkiän kanssa 4.-6.9.2020

Kurssi valitettavasti peruttu ja siirtyy myöhempään ajakohtaan. Seuraa ilmoittelua!

”Samin joogamatka alkoi hathan, taichin ja tiibetiläisten liikkeiden kanssa 1990-luvun lopulla. Kesällä 1999 astangajoogan hikeä virtaava harjoitus vei Samin syvemmälle mielen ja kehon tuntemuksiin. Sami on harjoitellut ja avustanut Lino Mielen retriiteillä Suomessa ja Intiassa, ja Pattabhi Joisin kanssa Intian Mysoressa ja Helsingissä. Astangajooga ja pranayama on tuonut Samille opetuskokemuksia Pariisissa, Chicagossa, Yokohamassa, Manilassa ja Oslossa. myötä hän on syventänyt hengitystietoisuutta pranayama-mestari O.P.Tiwarin ohjauksessa Intiassa Kaivalyadhama-instituutissa (kdham.com).

Nykyisin Sami matkustaa Suomessa ja Euroopassa pitämässä pranayama- ja astanga-kursseja, ja hän avustaa opettajansa pojan Sudhir Tiwarin kursseilla Helsingissä ja Oslossa. Sami on vuosien hengitysharjoitusten myötä vakuuttunut pranayaman vaikutuksista terveyteemme. Siksi on helppo sanoa, että tietoinen hengittäminen on helpoimpia tapoja vahvistaa kokonaisterveyttä ja mielen tasapainoa.”

Peter Greve’s Workshop 18 to 20 Sept 2020

Kurssi valitettavasti peruttu ja siirtyy myöhempään ajakohtaan. Seuraa ilmoittelua!

Peter opiskeli astangajoogaa 1980-luvun lopussa ja 1990-luvun alussa Pattabhi Joisin oppilaana Mysoressa. Sittemmin hän opiskeli fysioterapeutiksi ja on pyrkinyt oppimaan alati uutta sekä yhdistämään joogaperinnettä ja fysioterapeuttista tietämystä. Hän ylläpitää vaimonsa kanssa Die Yogapraxis –nimistä joogakoulua Berliinissä.

Kurssilla keskitymme keskikehon tukilihaksistoon: palleaan, vatsalihaksiin, lantionpohjan lihaksiin ja hengitykseen. Käymme läpi ihmiskehon anatomiaa ja pohdimme, miten vahvistaa tukilihaksistoa ja mikä on sen suhde hengitykseen.

Tarkastelemme yksilöllisiä hengitykseen ja vatsalihasten käyttöön liittyviä tottumuksia. Kartoitamme tapoja, joilla tämä tietämys yhdistyy luontevasti astangaharjoitukseen. Tutustumme pranayamaan anatomian ja omien tottumusten tunnistamisen näkökulmasta.

Hinta (ateriat omalla kustannuksella): 140/125 €

Ilmoittautumiset: aukijoogakoulu@gmail.com

Peterin koulun verkkosivut: Die Yogapraxis

Kirsi Tikan Hyvinvoiva kehollisuus – hymyilevä selkä -työpaja la 3.10.

Selän erilaiset kiputilat koskettavat meistä jokaista jossakin elämänvaiheessa. Selän hyvinvointi on asia johon olisi hyvä kiinnittää huomiota jo ennen oireiden ilmaantumista, mutta viimeistään ensimmäisten kiputilojen jälkeen.

Työpajassa tutustumme ensiksi selkärangan anatomiaan keskustelun ja kokemuksellisuuden avulla. Sen jälkeen teemme harjoitteita, joiden tarkoitus on lisätä kehotuntemusta ja ymmärrystä siitä, millaisia liikkeitä on hyvä tehdä, milloin tarvitaan lisää voimaa ja milloin taas lisää liikkuvuutta jotta selkä voisi optimaalisesti.

Käymme läpi myös joogassa useasti toistuvat asanat, jotta saat tuotua oheisharjoitteet joogaharjoituksesi tueksi sekä päinvastoin.

Työpajaan osallistuminen ei vaadi joogatuntemusta vaan aidon kiinnostuksen hyvinvointisi parantamiseksi.

Työpajan ohjaa helsinkiläinen jooganopettaja ja kehotietoisuudesta kiinnostunut Kirsi Tikka

Työpaja pidetään lauantaina 3.10. klo 11-13.30 Auki Joogakoululla.

Ilmoittautumiset: tikkakirsi@gmail.com tai holvi.com/shop/kirsitikkajooga

Kurssin hinta: 35€

Kurssi sopii vasta-alkajille kuin pidempään joogaa harrastaneillekin. Tervetuloa!

Kirsi Tikka on joogaopettaja ja -kouluttaja ja joogaoppilas.

”Matka joogaoppilaana on lopun elämän projekti, valmiiksi emme taida ehtiä tämän yhden elämän aikana. Ensikosketukseni joogaan sain 13-vuotiaana silloiselta baletinopettajaltani Saima Kranigilta. Teimme joitakin joogaliikkeitä ennen ja jälkeen balettituntien. Jokin siinä kolahti, miten Saima joogan esitteli, vaikka jooga astui kuvioihin vasta viisi vuotta tämän jälkeen. Päädyin astangajoogatunneille 19-vuotiaana, kun olin silloin sairauslomalla baletista lonkkanivelen tulehtumisen vuoksi. Astanga tarjosi tuolloin paikan, jossa sain olla ilman vertailuja. Oli helpottavaa löytää paikka ja elämäntapa, joka oli jotain muuta mitä keho- ja suorituskeskeinen baletin maailma on.

Astangajooga on ollut minulle ennen kaikkea parantava harjoitus, sillä kärsin tuolloin vuonna 2004 pahasta lonkan alueen tulehdustilasta. Vaikka asanaharjoitus oli kurinalainen ja haastava sain silti tunteen, että täällä ei tarvitse puskea, mistä saan kiittää opettajaani Taina Sandelinia, jonka tunneilla kävin ahkerasti.

Joogassa alun alkaenkin on kiinnostanut filosofia ja maailmankatsomus, mutta ilman muuta alkuun asanaharjoitus oli se kantavin voima. Mitä pidemmälle joogan polkua on astellut sitä enemmän filosofian opiskelu on ollut mukana kuvioissa.

Astangajoogan rinnalle löytyi vinyasa flowjooga vuonna 2011 ja se avasi ihan uuden oven omalle joogapolulle. Se mikä kolahti juuri vinyasa flow -joogassa, oli jonkinlainen virtaavuus ja pehmeys, joka toi mieleen rakkaan uintiharrastukseni.

Oma joogaopettajuuteni lähti uusille poluille tuon joogamuodon löydyttyä. Koin, että moni palanen loksahti kohdalleen tuolloin. Tämän jälkeen joogaopinnot ovat vieneet restoratiivisen ja yinjoogan kautta myös klassisen tantrisen perinteen opiskeluiden äärelle.

Tällä hetkellä opiskelen ja lisään ymmärrystäni kaiken edellä mainitun lisäksi myös raskausajan joogasta sekä somaattisista suuntauksista. Eniten minua kiehtoo ymmärrys siitä, miten holistinen ja fyysinen oppi voi auttaa meitä ymmärtämään sitä miten upea kokonaisuus me olemme. Kuinka aivan kaikki vaikuttaa meihin ja me muihin ja luontoon.

Joogaa sen eri muodoissa olen opettanut vuodesta 2009 alkaen. Tällä hetkellä opetan ja koulutan Helsingissä sijaitsevassa omassa joogastudiossa Yoga Base Helsingissä, mutta pidän erilaisia kursseja ja retriittejä niin Suomessa kuin ulkomailla. Viimeisimmät retriitit ovat olleet Tallinnassa ja Ranskassa. ”

”Kirsillä on vuosien kokemus erilaisten ryhmien ohjaamisesta ja se näkyy siinä, että hän haluaa kohdata jokaisen tunnilleen saapuvan yksilönä ja auttaa häntä parhaansa mukaan löytämään joogasta paikan, jossa saa olla oma itsensä, on lupa ihmetellä ja kyseenalaistaa sillä se on rikkain oppimisympäristö niin oppilaalla kuin opettajalle.”

– Palaute oppilaalta

Kirsi Tikan Hyvinvoiva kehollisuus – Lantion alueen työpaja la 7.11.

Kuten ristiluuhun viittaava sana “sacrum” (risti, pyhä) kertoo, lantion aluetta pidetään elämän lähteenä ja sen perustana. Elintavat (mm. runsas istuminen), ikääntyminen, stressi sekä yksipuolisesti kuormittava liikunta kuitenkin usein johtavat lantion alueen (jalkojen ja alaselän) liikerajoituksiin. Kehon ergonomia muuttuu, ja se saattaa vaikuttaa niin suoliston, sukupuolielinten kuin virtsarakonkin toimintaan ja koko tuntemukseen omasta kehosta. Usein vasta lantion alueen vapauttaminen johtaa huomaamaan, miten tukossa on ollut ja miten hyvältä omassa kehossa voikaan tuntua!

Työpaja alkaa kehoa ja niveliä öljyävillä pienillä liikkeillä. Nämä liikkeet syvenevät ja laajenevat koko lantion aluetta mobilisoiviksi liikesarjoiksi.Teemme myös harjoitteita, jotka syventävät ymmärrystä siitä, miten kehon yhdessä osassa koetut kireydet saattavat juontua rajoitteista jossain aivan muualla. Herättelemme itsemme eloon kuin valtavat auringonkukat, jotka nousevat syvältä mullasta!


Kurssin opettajana toimii Kirsi Tikka. Kirsi on joogan opettaja- ja kouluttaja ja joogaoppilas.

”Matka joogaoppilaana on lopun elämän projekti, valmiiksi emme taida ehtiä tämän yhden elämän aikana.

Joogaa sen eri muodoissa olen opettanut vuodesta 2009 alkaen. Tällä hetkellä opetan ja koulutan eniten Helsingissä sijaitsevassa omassa joogastudiossa Yoga Base Helsingissä mutta pidän erilaisia kursseja ja retriittejä niin Suomessa kuin ulkomailla. Viimeisimmät retriitit ovat olleet Tallinnassa ja Ranskassa.

Tunneistani huokuu turvallisuus ja sallivuus sekä rauhoittuminen hetkeen, oli joogatunnin suuntaus tai teema mikä tahansa. Yhtälailla dynaaminen tunti voi olla lempeä kuin lempeä ja ulospäin pehmeältä näyttävä intensiivinen. Joogan juurisanoma on mielestäni kuitenkin aina se sama. Jooga on tila, jossa sinulta ei vaadita sen enempää mihin itse sillä hetkellä koet pystyväsi. Kun kiire ja suoritus antaa tilaa olemiselle ja lempeydelle, voi kohdata ajattomuuden ja oman sisäisen itsesi.”

Työpaja pidetään lauantaina 7.11. klo 13.30-16.00 Auki Joogakoululla.

Ilmoittautumiset: tikkakirsi@gmail.com tai holvi.com/shop/kirsitikkajooga

Kurssin hinta: 35€
Kurssi sopii vasta-alkajille kuin pidempään joogaa harrastaneillekin.

Lämpimästi tervetuloa!

Marke Murtomäen astangatyöpaja pe-la 13.-14.11

Ohjelma:

Perjantai

17.00-19.00 Mysore

19.00-19.30 Meditaatio

Lauantai

8.00-8.30 Meditaatio

8.30-10.30 Mysore

14-16 Tekniikkatunti: Tasapainoasanat käsivarsilla – voiman lisääminen kehossa

Tasapainoasanat käsivarsien varassa lisäävät koko hartia-alueen vahvuutta, joustavuutta ja liikelaajuutta, jotka kaikki ovat välttämättömiä osatekijöitä kehon linjautumisessa oikein ylösalaisin asennoissa. Aloitetaan alaspäinkatsovakoira-asennosta (ardho mukha svanasana), tehdään kehoa vahvistavia harjoitteita ja edetään vähitellen kohti käsilläseisontaa.

Huom. osallistumisen edellytyksenä ei ole osata seisoa käsillä, vaan pääpaino on kehon vahvistamisessa 🙂

Hinta: koko kurssi 70/60€, tunti 25€/20€

Ilmoittautumiset osoitteeseen: aukijoogakoulu@gmail.com

Markelle joogassa on tärkeää kokonaisvaltainen hyvinvointi, tasapainon löytäminen harjoituksen voiman ja keveyden välillä eri elämäntilanteissa niin, että jooga tukee muuta elämää ja laajentaa hyvää oloa ja myönteistä ajattelua myös joogamaton ulkopuolella. Opettajana hän haluaa kohdata jokaisen yksilönä. Hän on positiivinen, kannustava, hienovaraisen määrätietoinen ja painottaa asanoiden linjauksia, itsensä kuuntelua ja hengityksen tärkeyttä. Astangajoogan asanaharjoituksessa tulisi Marken mielestä keskittyä joogaajien yksilöllisiin tarpeisiin ja ongelmakohtiin, unohtamatta kuitenkaan perinteistä ja sujuvaa asanaharjoitusta tai sitä, että asana on vain yksi osa joogan kokonaisuudessa.

Marke työskenteli tanssijana ja kokeili myös hathajoogaa ennen kuin tutustui astangajoogaan vuonna 1997 ja aloitti opettamisen Helsingin Astanga Joogakoululla 1999. Vuodesta 2000 lähtien Marke on ollut päätoiminen opettaja Joogakoululla. Hänellä on KPJAYI:n 2. sarjan opetuslupa.

Marke kehittää itseään opettajana käymällä eri opettajien kursseilla ja pitämällä silmät ja korvat auki – ajatuksena se, että myös jokaiselta oppilaalta voi oppia paljon joka päivä.

fi
en_GB fi