Tapahtumat ja kurssit

Astangajoogan alkeiskurssit 2019


Viikonloppuisin

su 17.2. klo 11-14 (yhden päivän alkeet, hinta 35/25 €), ohjaa Johanna Ropponen. HUOM! Aikataulu muuttunut julisteen tiedoista poiketen.

su 3.3. klo 11-14 (yhden päivän alkeet, hinta 35/25€), ohjaa Frank Kappas

la-su 16.-17.3. klo 11-13, ohjaa Risto Suikkanen

la-su 30.-31.3. klo 11-13, ohjaa Johanna Ropponen

Nyt aloitustarjous: saat alkeiskurssin ilmaiseksi ostaessasi kuukausi- tai kymppikortin Auki Joogakoululle (ensimmäinen kortti 60/45€, alempi hinta koskee opiskelijoita, työttömiä, eläkeläisiä, varusmiehiä ja vanhempainvapaalla olevia). Näin voit varmistaa uuden harrastuksesi jatkumisen alkeiskurssin jälkeen!
Voit maksaa myös vain alkeiskurssin maksun 45/35€.

Ilmoittautumiset osoitteeseen: aukijoogakoulu@gmail.com

Tervetuloa!

 

Lisätietoa astangajoogasta täältä!

 

4 viikon alkeiskurssit

Tunti kerran viikossa torstaisin klo 18-19.15.

Kurssit 7.-28.3., 4.-25.4. ja 2.-23.5. Kurssit ohjaa Johanna Ropponen, paitsi torstaina 11.4. on Johanna Nokinenä tuuraamassa.

Hinta 90/70€ sisältää 4 viikon alkeiskurssin, kymppi- tai kuukausikortin sekä 2 tutustumiskertaa shaktajoogaan ja 1 tutustumiskerran yinjoogaan. HUOM! Aloitustarjous ei koske näitä 4 viikon alkeiskursseja!

Kurssit toteutuvat, mikäli osallistujia on vähintään 4.

Ilmoittautumiset osoitteeseen: aukijoogakoulu@gmail.com

Marko Mikkilän workshop 22.-24.2.


Marko on harjoitellut astangajoogaa vuodesta 2001, ja käynyt Intian Mysoressa vuosittain vuodesta 2007 lähtien. Ensimmäisen vuoden hän vietti Pattabhi Joisin opissa; toisen vuoden Pattabhi Joisin vanhimman oppilaan B.N.S. Iyengarin opissa; sen jälkeen Sharath Joisin opissa 7 kertaa, joista kaksi viimeistä kertaa myös avustaen salissa. Tämän jälkeen hän löysi varsinaisen opettajansa M.S. Vishvanathin, oppilaiden kesken Masterjin, vuonna 2014. Masterji on edesmenneen astangajoogan päägurun Sri. K. Pattabhi Joisin sisarenpoika ja läheinen oppilas suoraan Mysoresta.

www.yogamasterji.com

Ohjelma pe-su

 

Perjantai

17:30-19.00 Johdatus joogafilosofiaan ja pranayama

Lauantai

9-11 Mysore
11:30-12:30 Pranayama (hengitysharjoitus)
14-15:30 Joogafilosofiaa

Sunnuntai

9-11 Mysore
11:30-12:30 Pranayama (hengitysharjoitus)
14-15:30 Joogafilosofiaa

Hinta: 50€/60€ koko kurssi, 20€/25€ yksi harjoitus

Ilmoittautumiset osoitteeseen: aukijoogakoulu@gmail.com

Tervetuloa!

Miska Käppi: Shaktajooga ja traditionaalinen tantra 14.3.


Miska vierailee Aukissa Helsingin Shakta Joogakoululta.
Lue lisää Miskasta Shaktan sivuilta.

to 14.3. klo 18-21

Oletko koskaan pohtinut, kuinka muinainen joogamestari lähestyi harjoitustaan? Haluatko nähdä joogasta sen salatun puolen, jota harvemmin löytää kuntosaleilta? Shaktajooga on ikivanha, intialaiseen lääketieteeseen perustuva joogamuoto. Harjoituksen aikana saavutettu meditatiivinen tila voimistaa harjoituksen tuloksia ja vie joogan hyödyt kaikille elämän osa-alueille.

Shakta-traditio tarjoaa valtavasti syvää ymmärrystä, kehon ja mielen toiminnoista, onnellisuudesta ja vapaudesta. Tällä kurssilla joogaopettaja Miska Käppi johdattelee osallistujat shaktajoogan maailmaan ymmärrettävästi ja ilman kiirettä.

Kurssi ei vaadi aikaisempaa joogakokemusta ja sopii siksi mainiosti ensikertalaiselle. Myös kokeneemmat joogan harrastajat saavat tästä kurssista paljon. Hinta 40 €/30 € (alempi hinta koskee opiskelijoita, työttömiä, eläkeläisiä, varusmiehiä ja vanhempainvapaalla olevia). Kesto kolme tuntia, joista kaksi ensimmäistä on keskustelua, viimeinen tunti harjoitusta.

Ilmoittauduthan ajoissa! Kurssi toteutuu kahdeksalla osallistujalla.

Ilmoittautumiset: aukijoogakoulu@gmail.com

Marke Murtomäen astangajoogaa 5-7.4.


Markelle joogassa on tärkeää kokonaisvaltainen hyvinvointi, tasapainon löytäminen harjoituksen voiman ja keveyden välillä eri elämäntilanteissa niin, että jooga tukee muuta elämää ja laajentaa hyvää oloa ja myönteistä ajattelua myös joogamaton ulkopuolella. Opettajana hän haluaa kohdata jokaisen yksilönä. Hän on positiivinen, kannustava, hienovaraisen määrätietoinen ja painottaa asanoiden linjauksia, itsensä kuuntelua ja hengityksen tärkeyttä. Astangajoogan asanaharjoituksessa tulisi Marken mielestä keskittyä joogaajien yksilöllisiin tarpeisiin ja ongelmakohtiin, unohtamatta kuitenkaan perinteistä ja sujuvaa asanaharjoitusta tai sitä, että asana on vain yksi osa joogan kokonaisuudessa.

Marke Murtomäki aloitti astangajoogan harjoittelun vuonna 1997 ja opettamisen Helsingin Astanga Joogakoululla 1999. Vuodesta 2000 lähtien hän on ollut päätoiminen opettaja Joogakoululla. Markella on KPJAYIn 2. sarjan auktorisointi. Hän kehittää itseään opettajana käymällä eri opettajien kursseilla ja pitämällä silmät ja korvat auki – ajatuksena se, että myös jokaiselta oppilaalta voi oppia paljon joka päivä.

Ohjelma pe-su

Perjantai

17-19 Läsnäolon joogaa – hyvin kevyttä joogaa, jossa etsitään suorittamattomuutta ja mielen yhteyttä liikkeeseen. Lopuksi kehomeditaatio (lämmintä vaatetta päälle).

Lauantai

8:30-11 Mysore
15-17 Tekniikkatunti:

Tasapainoasanat käsivarsilla – voiman
lisääminen kehossa!

Tasapainoasanat käsivarsien varassa lisäävät koko hartia-alueen vahvuutta, joustavuutta ja liikelaajuutta, jotka kaikki
ovat välttämättömiä osatekijöitä kehon linjautumisessa oikein ylösalaisin asennoissa. Aloitetaan alaspäinkatsovakoira-asennosta (ardho mukha svanasana), tehdään kehoa vahvistavia harjoitteita ja edetään vähitellen kohti käsilläseisontaa.

Huom. osallistumisen edellytyksenä ei ole osata seisoa käsillä vaan pääpaino on kehon vahvistamisessa! 🙂

Sunnuntai

8:30-11 mysore

Hinta: koko kurssi 60€/50€, tunti 25€/20€

Ilmoittautumiset osoitteeseen: aukijoogakoulu@gmail.com

Tervetuloa!

Emilia Kujalan yinjooga-workshop 13.-14.4.


Emilia Kujala on sertifioitu joogaopettaja, mindfulness-kouluttaja, sosiaalipsykologi ja viittä vaille valmis psykoterapeutti. Emilia on opettanut yinjoogaa kymmenen vuoden ajan ja kouluttanut tulevia joogaohjaajia yinjoogaa, toiminnallista anatomiaa ja mindfulness-taitoja koskien. Emilia ohjaa viikonloppukursseja ympäri Suomen ja kuuluu Vääksyn joka kesäisen joogaretriitin opettajiin.

Yinjoogan opetuksessaan Emilialle on tärkeää paitsi asentojen turvallinen linjaus, myös harjoituksen psyykkinen ulottuvuus – mitä paikallaan pysyvien asentojen aikana tapahtuu mielessä ja tietoisuudessa. Tietoisuustaidot (mindfulness) ovatkin kiinteä osa Emilian tapaa ohjata yinjoogaa. Emiliasta voit lukea lisää hänen kotisivuillaan www.mielella.fi

Ohjelma lauantaina ja sunnuntaina

 

13-15 Yinjooga-harjoitus

15.15-16 Teehetki ja keskustelua, osallistujien kysymyksiä yinjoogasta ja tietoisuustaidoista

16-16.30 Tietoisuustaitoharjoitus

Mukaan voivat tulla niin yinjoogaan ja/tai tietoisuustaitoihin tutustuneet kuin ensikertalaisetkin. Harjoitus rentouttaa ja aktivoi parasympaattista hermostoa, lämmintä vaatetta on siis hyvä varata mukaan (ei hikoilla).

Hinta: koko kurssi 70€/60€, 40€/35€ yksi päivä

Ilmoittautumiset osoitteeseen: aukijoogakoulu@gmail.com

Tervetuloa!

Carita Tähkän workshopit toukokuussa


Kuntouta kehosi – alaselkä

Lauantaina 11.5. klo 13-16

 

Tässä workshopissa syvennytään alaselän hyvinvointiin fysioterapian sekä joogan näkökulmia hyödyntäen.

Avaamme usein kiristyviä lihasryhmiä alaselän ja lantion alueelta faskiat huomioon ottaen, ja vahvistamme lihasryhmiä, jotka heikkenevät helposti arjen toiminnoissa. Tarkastelemme lisäksi asentojen linjauksia keskittyen alaraajoihin, lantioon ja selkään sekä tervettä tapaa liikuttaa alaselkää.

Oikeiden lihasryhmien avaaminen, vahvistaminen sekä hyvä liikekontrolli ovat avaimia hyvään tapaan ylläpitää kehon asentoa eli ryhtiä. Optimaalisten kehon linjauksien kautta todennäköisyys erilaisille alaselän ongelmille ja toimintahäiriöille laskee.

Opit kurssilla lempeän, dynaamisen ja faskioita hoitavan jooga-asentosarjan. Sarja toimii terapiana ja ennaltaehkäisevänä harjoituksena alaselän kipuja vastaan.

Caritan kurssit erikseen 40/35€, yhteishinta 11.5. ja 18.5. 70/60€.

Ilmoittautumiset osoitteeseen: aukijoogakoulu@gmail.com

Tervetuloa!

Kuntouta kehosi – hartiat

Lauantaina 18.5. klo 13-16

 

Tässä workshopissa syvennytään yläselän ja niska-hartiaseudun hyvinvointiin fysioterapian sekä joogan näkökulmia hyödyntäen.

Avaamme usein kiristyviä lihasryhmiä niska-hartiaseudulta faskiat huomioon ottaen ja vahvistamme lihasryhmiä, jotka heikkenevät jokapäiväisessä toiminnassa. Tarkastelemme lisäksi asentojen linjauksia keskittyen rintakehään, hartioihin ja kaularankaan sekä tervettä tapaa liikuttaa yläselkää ja hartioita.

Oikeiden lihasryhmien avaaminen, vahvistaminen sekä hyvä liikekontrolli ovat avaimia hyvään tapaan ylläpitää kehon asentoa eli ryhtiä. Optimaalisten kehon linjauksien kautta todennäköisyys erilaisille yläselän ja niska-hartiaseudun ongelmille ja toimintahäiriöille laskee.

Opit kurssilla lempeän, dynaamisen ja faskioita hoitavan jooga-asentosarjan. Sarja toimii terapiana ja ennaltaehkäisevänä harjoituksena niska- ja hartiaseudun kipuja vastaan.

Caritan kurssit erikseen 40/35€, yhteishinta 11.5. ja 18.5. 70/60€.

Ilmoittautumiset osoitteeseen: aukijoogakoulu@gmail.com

Tervetuloa!