Tapahtumat ja kurssit

Astangajoogan alkeiskurssit 2019

Astangan viikonloppualkeiskurssit

Seuraava kurssi la-su 10.-11.8. klo 11-13, ohjaamassa Frank Kappas.

2 päivän kurssin hinta on 45/35 € ja yhden päivän kurssin 35/25 €. Aloitustarjouksena kurssi kaupan päälle ostaessasi kuukausi- tai kymppikortin (ensimmäinen kortti 60/45€, alennettu hinta opiskelijoille, työttömille, eläkeläisille, varusmies- tai siviilipalvelusta suorittaville ja vanhempainvapaalla oleville).

Ilmoittaudu: aukijoogakoulu@gmail.com

4 viikon alkeiskurssit

Kevään viimeinen 4 viikon alkeiskurssi päättynyt, kursseja jatketaan syyslukukaudella myöhemmin ilmoitettavan aikataulun mukaisesti.

Hinta 90/70€ sisältää 4 viikon alkeiskurssin, kymppi- tai kuukausikortin sekä 2 tutustumiskertaa shaktajoogaan ja 1 tutustumiskerran yinjoogaan. HUOM! Aloitustarjous ei koske näitä 4 viikon alkeiskursseja!

Kurssit toteutuvat, mikäli osallistujia on vähintään 4.

Ilmoittautumiset osoitteeseen: aukijoogakoulu@gmail.com

Tervetuloa!

Lisätietoa astangajoogasta täältä!

PETER GREVE TAMPEREELLA 20. 9. – 22.9. 2019 / PETER GREVE IN TAMPERE

Die Yogapraxis

Peter opiskeli astangajoogaa 1980-luvun lopussa ja 1990-luvun alussa Pattabhi Joisin oppilaana Mysoressa. Sittemmin hän opiskeli fysioterapeutiksi ja on pyrkinyt oppimaan alati uutta sekä yhdistämään joogaperinnettä ja fysioterapeuttista tietämystä. Hän ylläpitää vaimonsa kanssa Die Yogapraxis –nimistä joogakoulua Berliinissä.

Syksyn kurssin tarkoituksena on lisätä ymmärrystä ihmisestä kehollisena kokonaisuutena ja yhdistää joogaharjoitus tätä kokonaisuutta koskevaan tietämykseen. Kurssilla myös yhdistetään asanaharjoitus, pranayama ja meditaatio.

Fysiologisesti kurssilla keskitytään olkapäitä ja alaselkää koskeviin kysymyksiin. Kurssi pyrkii johdattamaan turvalliseen harjoitteluun ja turvallisiin sekä mielekkäisiin linjauksiin. Anatomiaa koskevia esitietoja ei tarvita.

Perjantai

18.00-21.00 Johdanto – kaikki pähkinänkuoressa:

• Jooga ja kehon liikejärjestelmä (luuston ja lihaksiston muodostama järjestelmä)
  • Liikejärjestelmä, hengitys ja lukot
  • Luuston ja lihaksiston hyvinvointi, kehollisuus ja itse
  • Muutamia perusharjoituksia; lyhyt asanaharjoitus, pranayama ja meditaatio
Lauantai

7.30-9.30 Ohjattu asanaharjoitus johon liittyy pranayamaa ja lyhyehkö meditaatio

9.30-10.30 Aamiainen (omat eväät mukaan!)

10.30-13.00 Asanoiden linjaus (erityisesti ykkössarja)

13.00-14.30 Lounas (omakustanteinen)

14.30-18.00 Linjaaminen ja terveys-/turvallisuuskysymykset:
olkapää- ja polviongelmat

Sunnuntai

7.30-9.30 Aamumysore

9.30-10.30 Aamiainen (omat eväät mukaan!)

10.30-13.00 Linjaus-/turvallisuus- ja terveyskysymykset: olkapäät ja polvet

Kurssi (ateriat omalla kustannuksella): 140/125 €

Ilmoittautumiset: aukijoogakoulu@gmail.com

Tervetuloa!

Peter studied Ashtanga Vinyasa Yoga two and half years under the guidance of Pattabhi Jois in the end of 1980’s and the beginning of 1990’s. After that he studied physiotherapy and since then he has been working as a physiotherapist and yoga teacher.

His special interest is to combine tradition of yoga and modern physiological knowledge. Peter has continously updated his competence and he has worked in different organizations and institutions concerning health and wellbeing in Germany. He is also running the yoga school Die Yogapraxis in Berlin with his wife Nicole.

The purpose of the course is to increase your knowledge of human being as embodied whole with its movement system. We will integrate asana practice, pranayama and meditation and learn how to use and align body in a safe and purposeful way. Focus will be kept on back, neck, shoulders and knees.

Friday

18.00-21.00 Introduction – putting it all together: yoga and the movement system (musculoskeletal system)

• Movement system and breathing
  • Breathing and bandhas