Tapahtumat ja kurssit

Astangajoogan alkeiskurssit 2019


Astangan viikonloppualkeiskurssit

Seuraava kurssi 26.-27.10. la-su klo 11-13, ohjaa Risto Suikkanen

7.-8.12. la-su klo 11-13, ohjaa Johanna Ropponen

2 päivän kurssin hinta on 45/35 €. Aloitustarjouksena kurssi kaupan päälle ostaessasi kuukausi- tai kymppikortin (ensimmäinen kortti 60/45€, alennettu hinta opiskelijoille, työttömille, eläkeläisille, varusmies- tai siviilipalvelusta suorittaville ja vanhempainvapaalla oleville).

Ilmoittautumiset: aukijoogakoulu@gmail.com

4 viikon alkeiskurssit

Tänä syksynä ei enää uusia 4 viikon alkeiskursseja, seuraa ilmoittelua kevään 2020 osalta 🙂

Hinta 90/70€ sisältää 4 viikon alkeiskurssin, kymppi- tai kuukausikortin sekä 2 tutustumiskertaa shaktajoogaan ja 1 tutustumiskerran yinjoogaan. HUOM! Aloitustarjous ei koske näitä 4 viikon alkeiskursseja!

Kurssit toteutuvat, mikäli osallistujia on vähintään 4.

Ilmoittautumiset osoitteeseen: aukijoogakoulu@gmail.com

Tervetuloa!

Lisätietoa astangajoogasta täältä!

Joogaa ja tanssia – kehollinen tutkimusmatka la 19.10.2019


Päivä aloitetaan kevyellä ja rentouttavalla, aisteja herkistävällä joogalla. Asentoharjoituksen lisäksi tehdään helppoja mielen valppautta lisääviä harjoituksia. Harjoitus sopii kaikille eikä aikaisempaa joogakokemusta tarvita.

Joogan jälkeen jatketaan kehollista tutkimusmatkaa luovan tanssin parissa. Tanssitunnilla lähdetään liikkumaan aluksi lempeiden harjoitusten avulla, omaa kehoa kuunnellen. Uppoudumme tanssimaan monipuolisen musiikin parissa, omaa autenttista liikettä tutkiskellen. Luova tanssi on vapaata tanssia ilman valmiita askelsarjoja ja se sopii kaikille aiemmasta kokemuksesta riippumatta.

Joogan ja tanssin jälkeen ohjelmassa on vielä keskustelua sekä ohjattu loppurentoutus.

Ohjaajat:

Inka Hannula on tamperelainen kuvataiteilija ja taideohjaaja. Hän on ohjannut kuvataidetta, tanssia ja musiikkia sisältäviä taidepajoja ja yhteisötaideprojekteja erilaisille ryhmille vuodesta 2011 alkaen. Tällä hetkellä hän opiskelee Taideyliopistossa tanssipedagogiikan perusopintoja ja on innostunut irlantilaisesta tanssista ja tanssi-improvisaatiosta.

Meri Tiitola on tamperelainen laulunopettaja ja joogaohjaaja. Hän on opiskellut Sibelius-Akatemiassa kansanmusiikkia ja joogaa Chennaissa, Intiassa. Meri on kiinnostunut vapaasta äänestä ja liikkeestä. Hän on tottunut opettamaan monenlaisia ryhmiä.

Kurssin hinta: 30/20€.
Ilmoittautumiset ja tiedustelut: meritiitola@yahoo.com

Lämpimästi tervetuloa!

Tapahtuma Facebookissa

Anna Fältin Ääni ja meditaatio -työpaja ja soolokonsertti ti 22.10.


klo 18.00 – 20.30

Kiinnostaako tietoinen läsnäolo, rentoutuminen, kehotietoisuus ja somaattisuus sekä äänenkäyttö?

Teemme ohjattua meditaatiota, jossa keskitymme omaan kehokontaktiin: opettelemme tuntemaan kehoamme ja ääntämme yksinkertaisia liikkeitä, hengitysharjoituksia ja laulua yhdistellen.

Työpaja perustuu tiibetiläiseen somaattiseen meditaatioon, jossa lähtökohtana on oma kehokokemus. Taustalla on kävelymeditaation ja tiibetiläis-amerikkalaisen Dharma Ocean Foundationin harjoitteiden yhdistäminen Annan useiden vuosien työkokemukseen arkaaisen kansanlaulun maailmassa.

Työpajan jälkeen tarjolla on konsertti, jossa Anna esittää säestyksetöntä yksinlaulua. Konsertissa pääosassa on ihmisäänen lisäksi tarinankerronta, ja laululajeina kuullaan mm. runolaulua, loitsuja ja karjankutsuja. Enimmäkseen esitetty materiaali on kuitenkin itse sävellettyä. Konsertin kesto on 45 minuuttia.

Osallistumismaksu työpajaan 20/15 € ja konserttiin 10/8 €. Tilaisuuksien yhteishinta on 25/20 €. Ennakkoilmoittautuminen työpajaan 17.10. mennessä osoitteeseen aukijoogakoulu@gmail.com.

Tapahtuma Facebookissa!

Anna Fältin omat sivut löytyvät täältä!

Anna Fält Facebookissa

Alla lisätietoa työpajasta ja konsertista sekä Annasta taitelijana.

Tervetuloa!

SOOLOKONSERTTI – SÄESTYKSETÖN YKSINLAULU

Anna Fält on ruotsinsuomalainen kansanmuusikko ja ääniartisti, joka työskentelee enimmäkseen sooloteosten parissa. Viime vuodet hän on kiertänyt pitkin Skandinaviaa ja Eurooppaa. Konserteissa pääosissa ovat ihmisääni ja tarinankerronta ja laululajeina kuullaan mm. runolaulua, loitsuja ja karjankutsuja, mutta enimmäkseen itsesävellettyä materiaalia. Konsertit ovat pieteetillä rakennettuja kokonaisuuksia, joita Anna on tehnyt aina vuodesta 2008.

Ohjelmistoa löytyy laidasta laitaan ja keikkakokemusta sekä isoilta festivaalilavoilta Tanskassa ja Islannissa, niityllä Ranskassa sekä museoissa, gallerioissa, kirkoissa ja klubeilla Suomessa, Ruotsissa ja Englannissa. Säestyksetön yksinlaulu on kuulijalle usein harvinainen elämys ja tämän taiteenlajin levittäminen on Annan päätyö muiden taide-, ja pedagogiaprojektien lisäksi.

Tämä yhden naisen orkesteri keskittyy sekä kansansävelmien että omien sävellysten kautta ihmisäänen varioimiseen ja perinteen vaalimiseen. Usein kuultu palaute on ”En ole koskaan kuullut mitään tällaista!”

ÄÄNI JA MEDITAATIO

Tämä on työpaja sinulle, joka olet kiinnostunut tietoisesta läsnäolosta, rentoutumisesta, kehotietoisuudesta ja somaattisuudesta sekä äänenkäytöstä. Teemme ohjattua meditaatiota, jossa keskitymme omaan kehokontaktiin: opettelemme tuntemaan kehoamme ja ääntämme yksinkertaisia liikkeitä, hengitysharjoituksia ja laulua yhdistellen.

Laulutaitoa tai aiempaa harrastuneisuutta ei tarvita – pelkästään uteliaisuutta ja kiinnostuneisuutta!

Anna Fält on savolaislähtöinen kansanmuusikko, laulupedagogi ja sooloartisti, joka asuu Ruotsissa ja on usein kiertueilla pitkin Skandinaviaa mutta opettaa myös jatkuvasti erilaisilla kursseilla. Hänen äänimeditaatiokurssinsa perustuu tiibetiläiseen somaattiseen meditaatioon, jossa lähtökohtana on oma kehokokemus. Tämä kurssi syntyi yhdistelemällä kävelymeditaatiota ja tiibetiläis-amerikkalaisen Dharma Ocean Foundationin harjoitteita sekä omaa vuosien työkokemusta arkaaisen kansanlaulun maailmassa.

Tähän mennessä kurssia on pidetty kolmella eri kielellä sekä Suomessa että Ruotsissa erilaisille harrastaja- ja aloittelijaryhmille. Kurssi on uskonnollisesti sitoutumaton eikä edusta mitään yhtä meditaation ja hengellisyyden haaraa. Minkäänlaista kokemusta meditaatiosta ei tarvita.

Ashtanga Yoga Weekend with Tim Feldmann 29.11.-1.12.!


Programme


Friday

at 17-20

Breathing and bandhas in yoga poses (lecture on yoga) 

Saturday

at 6-8 (1st group)
at 8-10 (2nd group)

A Mysore style practice

at 14-17

How to jump through and back?

Sunday

at 6-8 (1st group)
at 8-10 (2nd group)

A Mysore style practice

at 12-15

Backbends and discussion


Tim Feldmann is the director of Miami Life Center, the yoga shala he founded with his wife Kino MacGregor and Matt Tashjian. He was set on the yoga path by his first teacher Lino Miele and is Authorized to teach directly by the founder of the Ashtanga Yoga Method, Sri K. Pattabhi Jois, and his grandson, R. Sharath Jois. A practitioner of the Advanced A series Tim is dedicated to Ashtanga Yoga’s traditional method.

His in-depth knowledge of functional anatomy, alignment as well as the idiosyncratic body and mind in stillness and in motion creates the platform upon which his solid understanding of the Ashtanga method rests.

Tim’s humorous, straight forward yet profound teaching style makes him a cherished teacher, traveling extensively throughout Asia, Australia, Europe and the Americas.

Bio of Miami-based Ashtanga teacher Tim Feldmann – YouTube

More information about Tim on his website!

https://miamilifecenter.com/

Price: 180/150 €

Enroll on the course: aukijoogakoulu@gmail.com


Tim Feldmann johtaa yhdessä vaimonsa Kino MacGregorin ja Matt Tashjianin kanssa perustamaansa Miami Life Center -joogakoulua. Timin joogapolku alkoi aikoinaan Lino Mielen opissa, ja nykyisin Tim on astangajoogamenetelmän perustajan Sri K. Pattabhi Joisin ja tämän pojanpojan R. Sharath Joisin suoraan valtuuttama opettaja. Timin oma harjoitus painottuu tällä hetkellä kolmossarjaan. Harjoituksessaan ja opetuksessaan hän seuraa perinteistä astangajoogamenetelmää.

Tim Feldmannin toiminnallisen anatomian ja asentojen linjausten perusteellinen tuntemus sekä hänen tietämyksensä mielen ja ruumiin ominaisuuksista sekä liikkeen että liikkumattomuuden tiloissa luovat pohjan hänen vahvalle ymmärrykselleen astangajoogan menetelmästä.

Oppilaat ympäri maailman arvostavat Timin humoristista, suorasukaista mutta silti täsmällistä ja perinpohjaista opetustyyliä. Hän onkin kysytty opettaja niin Aasiassa, Australiassa, Euroopassa kuin Pohjois- ja Etelä-Amerikassakin.

Katso Tim Feldmannin videoesittely – YouTube

Lue lisää Timin omalta nettisivulta.

https://miamilifecenter.com/

Hinta: 180/150 €

Ilmoittautumiset kurssille: aukijoogakoulu@gmail.com

Shaktan joogaopettajakoulutus – kokonaista joogaa etsiville


Shaktan opettajankoulutus ei ole vain opettajankoulutus

19. – 20.10., 9. – 10.11., 23. – 24.11. ja 14. – 15.12.2019

Haluatko mullistaa ymmärryksesi joogasta ja ottaa harppauksen kohti kokonaista maailmankuvaa? Haluatko saada myös valmiudet jakaa kaikki tämä muiden kanssa?

Monet edistyneimmistä joogeista eivät opeta joogakouluissa. Joogakurssi ei myöskään tee kenestäkään mestaria. Joogiksi kutsutaan ihmistä, joka on työskennellyt määrätietoisesti itsensä kanssa – ja löytänyt vastauksia. Jooga ei koskaan anna sinulle kenenkään muun ideaa siitä, mitä sinun tulisi olla.

Shaktan opettajankoulutus ei ole vain opettajankoulutus. Kurssilla sukelletaan joogaperinteen tuhatvuotiseen ymmärrykseen ihmisestä, kehosta, maailmasta ja onnellisuudesta. Kurssilla edetään ymmärrettävästi ja ilman kiirettä. Opettajankoulutuksestamme on valmistunut lukuisia loistavia opettajia, jotka erottuvat edukseen joogan kirjavalla kentällä aina Lapista Etelä-Suomeen.

Joogaopettaja Miska Käppi vie ryhmän läpi saman tien, jonka hänen opettajansa Ācārya Bhagavan Shri Shanmukha Anantha Natha on jakanut hänen kanssaan.

Hae koulutukseen tästä!

Mitä opettajankoulutus sisältää?

Opettajankoulutus antaa sinulle perusteelliset tiedot seuraavista aiheista:

– Joogan pedagogiikka – kuinka joogaa on opittu traditionaalisesti
– Shaktajoogan sarjat saumattomana kokonaisuutena
– Joogan ja intialaiseen lääketieteen, eli ayurvedan suhde
– Kuinka kokonaisvaltainen joogatunti ohjataan
– Prana osana vakavasti otettavaa tiedettä
– Kuinka asanasarja rakennetaan pranalähtöisesti
– Vedat ja niiden merkitys joogaperinteessä
– Jooga ja pranayama
– Kuinka puhutella tiedostamatonta mieltä
– Hengitys ja hengityselimistö

Millaiset valmiudet kurssi antaa?

Kurssin suoritettuasi omaat kattavat tiedot joogasta, osaat rakentaa joogatunnin ja ohjata sen itsevarmasti ja vakuuttavasti.

Mitä on shaktajooga?

Shaktajooga on ikivanha joogamenetelmä, joka on tunnettu hellyydestään. Kerta toisensa jälkeen se yllättää harjoittajansa tuomalla joukon hyötyjä ilman suorittamista ja rehkimistä. Näin joogasta tulee suuri nautinto ja antoisa matka, jonka avulla löydät koko potentiaalisi.

Lisätietoa kurssin aikataulusta ja hinnasta täältä!