Tapahtumat ja kurssit

Astangajoogan alkeiskurssit 2020


Alkeiskurssit viikonloppuisin

Seuraava kurssi la-su 11.-12.1. klo 11-13, ohjaa Risto

15.-16.2. la-su klo 11-13, ohjaa Johanna R.

21.-22.3. la-su klo 11-13, ohjaa Frank

25.-26.4. la-su klo 11-13, ohjaa Johanna N.

16.-17.5. la-su klo 11-13, ohjaa Johanna R.

Tervetuloa kursseille!

2 päivän kurssin hinta on 45/35 €.

Aloitustarjouksena kurssi kaupan päälle ostaessasi kuukausi- tai kymppikortin (ensimmäinen kortti 60/45€, alennettu hinta opiskelijoille, työttömille, eläkeläisille, varusmies- tai siviilipalvelusta suorittaville ja vanhempainvapaalla oleville).

Ilmoittautumiset: aukijoogakoulu@gmail.com

4 viikon alkeiskurssit

Tällä erää ei tulevia 4 viikon alkeiskursseja.

Tervetuloa!

Lisätietoa astangajoogasta täältä!

Hyvinvoiva kehollisuus – lantion alueen työpaja la 25.1.


Kirsi Tikka on joogaopettaja ja -kouluttaja ja joogaoppilas. Matka joogaoppilaana on lopun elämän projekti, valmiiksi emme taida ehtiä tämän yhden elämän aikana.

Ensikosketuksen joogaan sain 13-vuotiaana silloiselta baletinopettajaltani Saima Kranigilta. Teimme joitakin joogaliikkeitä ennen ja jälkeen balettituntien. Jokin siinä kolahti miten Saima joogan esitteli, vaikka jooga astui kuvioihin vasta viisi vuotta tämän jälkeen. Päädyin astangajoogatunneille 19-vuotiaana, kun olin silloin sairauslomalla baletista lonkkanivelen tulehtumisen vuoksi. Astangajooga tarjosi tuohon aikaan paikan, jossa sain olla ilman vertailuja. Oli helpottavaa löytää paikka ja elämäntapa, joka oli jotain muuta mitä keho- ja suorituskeskeinen baletin maailma on. Astangajooga oli erityisesti ”healing paikka” minulle, sillä kärsin tuolloin vuonna 2004 pahasta lonkan alueen tulehdustilasta. Vaikka asanaharjoitus oli kurinalainen ja haastava sain silti tunteen, että täällä ei tarvitse puskea, mistä saan kiittää opettajaani Taina Sandelinia, jonka tunneilla kävin ahkerasti.

Joogassa alun alkaenkin on kiinnostanut filosofia ja maailmankatsomus, mutta ilman muuta alkuun asanaharjoitus oli se kantavin voima. Mitä pidemmälle jooganpolkua on astellut sitä enemmän filosofian opiskelu on ollut mukana kuvioissa.

Astangajoogan rinnalle löytyi vinyasa flowjooga vuonna 2011 ja se avasi ihan uuden oven omalle joogapolulle. Se mikä kolahti juuri vinyasa flowjoogassa, oli jonkinlainen virtaavuus ja pehmeys, joka toi mieleen rakkaan uintiharrastukseni. Vesi on aina ollut elementeistä se, joka on tuntunut omimmalta ja jotain vesimäistä juuri noissa vinyasatunneissa oli.

Oma joogaopettajuuteni lähti uusille poluille tuon joogamuodon löydyttyä. Koin, että moni palanen loksahti kohdalleen tuolloin. Tämän jälkeen joogaopinnot ovat vieneet restoratiivisen ja yinjoogan kautta myös klassisen tantrisen perinteen opiskeluiden äärelle.

Tällä hetkellä opiskelen ja lisään ymmärrystäni kaiken edellä mainitun lisäksi myös raskausajan joogasta sekä somaattisista suuntauksista. Eniten minua kiehtoo ymmärrys siitä, miten holistinen ja fyysinen oppi voi auttaa meitä ymmärtämään sitä miten upea kokonaisuus me olemme. Kuinka aivan kaikki vaikuttaa meihin ja me muihin ja luontoon.

Joogaa sen eri muodoissa olen opettanut vuodesta 2009 alkaen. Tällä hetkellä opetan ja koulutan Helsingissä sijaitsevassa omassa joogastudiossa Yoga Base Helsingissä, mutta pidän erilaisia kursseja ja retriittejä niin Suomessa kuin ulkomailla. Viimeisimmät retriitit ovat olleet Tallinnassa ja Ranskassa.

Tunneistani huokuu turvallisuus ja sallivuus sekä rauhoittuminen hetkeen, oli joogatunnin suuntaus tai teema mikä tahansa. Yhtälailla dynaaminen tunti voi olla lempeä kuin ulospäin pehmeältä näyttävä tunti intensiivinen. Joogan juurisanoma on mielestäni kuitenkin aina sama. Jooga on tila, jossa sinulta ei vaadita sen enempää, kuin mihin itse sillä hetkellä koet pystyväsi. Kun kiire ja suoritus antaa tilaa olemiselle ja lempeydelle, voi kohdata ajattomuuden ja oman sisäisen itsen.

”Kirsillä on vuosien kokemus erilaisten ryhmien ohjaamisesta ja se näkyy siinä, että hän haluaa kohdata jokaisen tunnilleen saapuvan yksilönä ja auttaa häntä parhaansa mukaan löytämään joogasta paikan, jossa saa olla oma itsensä, on lupa ihmetellä ja kyseenalaistaa sillä se on rikkain oppimisympäristö niin oppilaalla kuin opettajalle.” – Palaute oppilaalta.

Uskon, että tärkein kieli mitä voimme elämän aikana oppia on oma sekä universaalikieli. Jooga voi parhaimmillaan auttaa meitä tavoittamaan oman syvimmän potentiaalimme sekä olla siltana sille, mitä viestimme itsellemme ja ympäristöllemme omilla ajatuksillamme ja teoillamme, kehonkielellä ja energiallamme. Olemalla enemmän yhteydessä ympäristöön, luontoon, muihin ihmisiin ja tosiolevaiseen itse Elämän voimaan. Itsensä kohtaamisella  voimme muuttaa niitä asioita, joita haluamme muuttaa ja vaalia niitä, jotka koemme itsellemme arvokkaaksi ja kasvun kannalta tärkeäksi.

Joogaopettajuuden lisäksi toimin kultturituottajana. Vapaa-ajalla vietän aikaa niin luonnossa kuin kaupungissa ja tällä hetkellä lataudun lukemalla, ratsastamalla ja harjoittelemalla pianonsoittoa.

klo 14-16.30

hinta 35€

Ilmoittautumiset osoitteeseen: tikkakirsi@gmail.com

Kuten ristiluuhun viittaava sana “sacrum” (risti, pyhä) kertoo, lantion aluetta pidetään elämän lähteenä ja sen perustana. Elintavat (mm. runsas istuminen), ikääntyminen, stressi sekä yksipuolisesti kuormittava liikunta kuitenkin usein johtavat lantion alueen (jalkojen ja alaselän) liikerajoituksiin. Kehon ergonomia muuttuu ja se saattaa vaikuttaa niin suoliston, sukupuolielinten kuin virtsarakonkin toimintaan ja koko tuntemukseen omasta kehosta. Usein vasta lantion alueen vapauttaminen johtaa huomaamaan miten tukossa on ollut ja miten hyvältä omassa kehossa voikaan tuntua!

Työpaja alkaa kehoa ja niveliä öljyävillä pienillä liikkeillä. Nämä liikkeet syvenevät ja laajenevat koko lantion aluetta mobilisoiviksi liikesarjoiksi.Teemme myös harjoitteita, jotka syventävät ymmärrystä siitä, miten kehon yhdessä osassa koetut kireydet saattavat juontua rajoitteista jossain aivan muualla. Herättelemme itsemme eloon kuin valtavat auringonkukat, jotka nousevat syvältä mullasta!

Kurssi sopii niin vasta-alkajille kuin pidempään joogaa harrastaneillekin.

Tervetuloa!

Marke Murtomäen astangajooga-työpaja pe-su 17.-19.4.


Markelle joogassa on tärkeää kokonaisvaltainen hyvinvointi, tasapainon löytäminen harjoituksen voiman ja keveyden välillä eri elämäntilanteissa niin, että jooga tukee muuta elämää ja laajentaa hyvää oloa ja myönteistä ajattelua myös joogamaton ulkopuolella. Opettajana hän haluaa kohdata jokaisen yksilönä. Hän on positiivinen, kannustava, hienovaraisen määrätietoinen ja painottaa asanoiden linjauksia, itsensä kuuntelua ja hengityksen tärkeyttä. Astangajoogan asanaharjoituksessa tulisi Marken mielestä keskittyä joogaajien yksilöllisiin tarpeisiin ja ongelmakohtiin, unohtamatta kuitenkaan perinteistä ja sujuvaa asanaharjoitusta tai sitä, että asana on vain yksi osa joogan kokonaisuudessa.

Marke työskenteli tanssijana ja kokeili myös hathajoogaa ennen kuin tutustui astangajoogaan vuonna 1997 ja aloitti opettamisen Helsingin Astanga Joogakoululla 1999. Vuodesta 2000 lähtien Marke on ollut päätoiminen opettaja Joogakoululla. Hänellä on KPJAYI:n 2. sarjan opetuslupa.

Marke kehittää itseään opettajana käymällä eri opettajien kursseilla ja pitämällä silmät ja korvat auki – ajatuksena se, että myös jokaiselta oppilaalta voi oppia paljon joka päivä.

Ohjelma

Perjantai

18-20 Ohjattu astanga-harjoitus, joka sisältää valikoiden astangajoogan ykkös- ja kakkossarjaa. Lopuksi meditaatio.

Lauantai

8.00-10.00 Mysore-harjoitus
14-16 Tekniikkatunti:

Tasapainoasanat käsivarsilla – voiman
lisääminen kehossa!

Tasapainoasanat käsivarsien varassa lisäävät koko hartia-alueen vahvuutta, joustavuutta ja liikelaajuutta, jotka kaikki
ovat välttämättömiä osatekijöitä kehon linjautumisessa oikein ylösalaisin asennoissa. Aloitetaan alaspäinkatsovakoira-asennosta (ardho mukha svanasana), tehdään kehoa vahvistavia harjoitteita ja edetään vähitellen kohti käsilläseisontaa.

Huom. osallistumisen edellytyksenä ei ole osata seisoa käsillä vaan pääpaino on kehon vahvistamisessa! 🙂

Sunnuntai

8.00-10.00 Mysore-harjoitus

Hinta: koko kurssi 80/65€, tunti 25€/20€

Ilmoittautumiset osoitteeseen: aukijoogakoulu@gmail.com

Tervetuloa!