Tapahtumat ja kurssit

Verkkotunneille osallistuminen

Verkko-osallistuminen ei edellytä varausjärjestelmän käyttöä.

Verkkotunneille osallistutaan Zoom-palvelun kautta. Voit ladata ilmaisen Zoom-sovelluksen (zoom.us) koneellesi jo etukäteen, mutta osallistuminen onnistuu myös selaimen kautta (esim. Google Chrome). Verkkotunneille pääset klikkaamalla tunnin alkaessa Zoom-linkkiä, jonka saat kyseisen tunnin Facebook-tapahtumasta tai sähköpostiisi ilmoittautumalla etukäteen Ristolle: rsuikkanen@gmail.com. Jos puhelimen selaimella kirjautumisessa on hankaluuksia, kannattaa kokeilla kirjautumista linkin sijaan Meeting ID-tunnuksella. Mene tällöin selaimella osoitteeseen www.zoom.us, valitse ”Join a meeting” ja kirjoita laatikkoon Meeting ID-tunnus (jonka olet saanut Ristolta sähköpostitse ilmoittautumisen yhteydessä).

Toivomme, että verkkotunneille osallistujat maksaisivat (mahdollisuuksien mukaan) 5-10 euron maksun tilille FI44 4503 0010 5221 95 (Joogayhdistys Auki ry, viestikenttään teksti: Verkkoastanga/Verkkoshakta/Verkkomantrat/Verkkoäänijooga).

Halutessasi voit myös käyttää verkkotuntiosallistumiseen tavallista kuukausi- tai kymmenen kerran korttia.

Verkkotuntien aikataulut näkyvät alla kyseisen tapahtuman kohdalla.

Lämpimästi tervetuloa!

Riston shakta ja ohjattu astanga sekä Merin mantrat ja äänijooga verkkotunteina

Kuva: Vesa Toukomaa.

Riston shakta ja ohjattu astanga jatkuvat edelleen myös etänä. Verkkotuntien aikataulut ovat samat kuin paikan päällä pidettävien tuntien.

Verkkoshakta- ja astangatunneille osallistujilla tulisi olla aiempaa kokemusta kyseisestä joogalajista, sillä ohjaus tapahtuu sanallisesti. Linkit harjoituksiin saa Facebookin tapahtumailmoituksista tai ennakkoon sähköpostilla: rsuikkanen@gmail.com. Katso tarvittaessa lisätietoja ylempää kohdasta ”Verkkotunneille osallistuminen”.

Merin mantrat ja äänijooga pidetään toistaiseksi ainoastaan etänä. Mantrat maanantaisin klo 18.30 ja äänijooga maanantaisin klo 19.30. Linkit harjoituksiin saa Facebookin tapahtumailmoituksista.

“Tämä on kokonainen, tuo on kokonainen, kokonaisesta nousee kokonainen.”

Toivottavasti voimme taas pian lentää yhdessä. Voimia ja terveyttä kaikille! Meri


Ohjattu Astangajooga-tunti YouTube-videona


Tervetuloa tekemään harjoitusta kotimatolta!

Tallenteessa tehdään astangajoogan seisomasarja, istumasarjan alkua ja loppuliikkeet.

Ohjaajana Frank Kappas.

Linkki harjoitukseen: https://youtu.be/6WMSwDWRoVA

kuvaus Toni Neffling / PhoToni

kuva Vesa Toukomaa


Astangajoogan alkeiskurssit keväällä 2021

Kuva: Vesa Toukomaa.

Astangajoogan voit aloittaa viikonloppukurssilla. Kurssi pidetään aina peräkkäisenä lauantaina ja sunnuntaina, yhteensä neljä tuntia. Kevään 2021 astangan alkeiskurssien ajankohdat (sulkeissa kurssin vetäjä):
16.–17.1. klo 11-13 (Johanna N.)
30.–31.1. klo 11-13 (Risto S.)
27.–28.2. klo 10-12 (Johanna R.)
27.–28.3. klo 12-14 (Frank K.)
1.-2.5. la klo 13-15 ja su klo 11.30-13.30 (Heidi Ruokoniemi)
22.–23.5. klo 10-12 (Johanna R.)

Hinta on 80/60€, joka sisältää neljän tunnin alkeiskurssin ja kymmenen harjoituskertaa sen jälkeen (eli 10 kerran kortin joogakoululle).

Lisätietoa astangajoogasta täältä!

Ilmoittautumiset: aukijoogakoulu@gmail.com

Tervetuloa mukaan, haluatpa sitten aloittaa uuden monipuolisen harrastuksen tai tulla kertaamaan aiemmin opittua pidemmän joogatauon jälkeen!

Hyvinvoiva kehollisuus – lantion alueen työpaja la 22.5.2021

Kirsi Tikka pitää Auki Joogakoululla suositun lantion alueen työpajan la 22.5.2021 klo 13.30-16.00.

Lantion aluetta pidetään elämän tukikohtana ja lähteenä. Jotain sacrum- sanakin (”pyhä”) siitä viestittää. Lantion alueella kohtaavat monet elintärkeät toiminnot, kuten suolisto, virtsarakko ja sukupuolielimet. Myös energia-anatomisesti nähdään, että lantion alue toimii erilaisten tunteiden keskusvarastona ja tukikohtana.

Esimerkiksi stressi, elintavat, yksipuolinen liikunta tai liikunnan puute voivat aiheuttaa muutoksia (kireyttä ja toimintahäiriöitä niin jaloissa kuin alaselässäkin), jotka alkavat muuttaa kehon ergonomiaa ja toimintatapaa. Näihin ongelmiin puuttumiseksi järjestän lantion alueen terveyttä ylläpitävän työpajan.

Aloitamme harjoituksen kehoa mobilisoivilla, niveliä “öljyävillä” ja pieniä lihaksia aktivoivilla liikkeillä, joista jatkamme rauhallisilla kehoystävällisillä liikkeillä edeten aina hiukan syvemmälle ja syvemmälle jalkojen ja lantion alueen monipuolisiin liikkeisiin – edeten juuri itseä kuunnellen. Koska ihminen on kuitenkin kokonaisuus, teemme myös liikeharjoitteita, joissa pyritään herättelemään syvempi ymmärrys siitä, miten yhden kehon osan “jumitustilat” voivatkin tulla jostakin aivan muualta kuin alueelta, johon paikallistamme kireydet ja kivut. Pelkällä jalkaterän asennolla on jo suuri vaikutus kehomme asentoon. 

Tämä 120 minuutin mittainen tunti sopii kaiken taustaisille ja ”tasoisille” (vasta-alkajat ja pidempään jooganneet) joogeille.

Hinta: 35 euroa (sisältää lisäksi kurssin jälkeen toimitetun yhteenvedon harjoituksista PDF-tiedostona).

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: tikkakirsi@gmail.com.

Lämpimästi tervetuloa!

Merin, Riston ja Frankin joogaviikonloppu siirtyy myöhempään ajankohtaan

Tulossa Auki Joogakoulun ohjaajien Merin, Riston ja Frankin joogaviikonloppu! Ennakkotiedoista poiketen joogaviikonloppua ei pidetä maaliskuun lopussa, vaan se siirtyy myöhempään ajankohtaan. Uusi ajankohta on kesäkuun alussa, lisätietoja tulossa!

Viikonlopun aikataulu:

Lauantai
7.30-10.00 Mysore (Meri ja Frank)
10.00-12.00 Mantrat (Meri)
12.00-14.00 Astangan alkeiskurssi (Frank)
15.00-17.00 Shakta (Risto)

Sunnuntai
7.30-10.00 Mysore (Meri ja Frank)
12.00-14.00 Astangan alkeiskurssi (Frank)

Voit ilmoittautua yksittäsille tunneille tai koko viikonloppuun (koko viikonloppu sisältää molempien aamujen mysoren, mantrat ja shaktajoogan). Astangajoogan alkeiskurssi pidetään erikseen (ks. lisätietoja yllä kohdasta ”Astangajoogan alkeiskurssit keväällä 2021”).

Tarkentavia lisätietoja tulossa!

Lämpimästi tervetuloa!

fi
fi