Tapahtumat ja kurssit

Auki Joogakoulun verkkotunnit

Verkko-osallistuminen ei edellytä varausjärjestelmän käyttöä.

Verkkoshakta- ja astangatunneille osallistujilla tulisi olla aiempaa kokemusta kyseisestä joogalajista, sillä ohjaus tapahtuu sanallisesti.

Kaikki verkkotunnit pidetään Zoom-palvelun (zoom.us) kautta. Voit ladata ilmaisen Zoom-sovelluksen (zoom.us) koneellesi jo etukäteen, mutta osallistuminen onnistuu myös selaimen kautta (esim. Google Chrome).

Verkkotunneille pääset klikkaamalla tunnin alkaessa kyseisen tunnin Facebook-tapahtumassa ilmoitettua linkkiä.

Saat tunnin Zoom-tapaamisen linkin omaan sähköpostiisi, jos ilmoittaudut etukäteen sähköpostiin rsuikkanen@gmail.com

Toivomme, että verkkotunneille osallistujat maksaisivat (mahdollisuuksien mukaan) 5-10 euron maksun tilille FI44 4503 0010 5221 95 (Joogayhdistys Auki ry, viestikenttään teksti: Verkkoashtanga/Verkkoshakta).

Halutessasi voit myös käyttää verkkotuntiosallistumiseen tavallista kuukausi- tai kymmenen kerran korttia.

Astangajoogan alkeiskurssit syksyllä 2020

Astangajoogan voit aloittaa viikonloppukurssilla. Kaksipäiväiset kurssit pidetään viikonloppuisin lauantaina ja sunnuntaina kello 11-13.

7.-8.11. Kurssin ohjaa Johanna Ropponen.

Tervetuloa mukaan, haluatpa sitten aloittaa uuden monipuolisen harrastuksen tai tulla kertaamaan aiemmin opittua pidemmän joogatauon jälkeen!

Kahden päivän kurssin hinta on 45/35 €.

Aloitustarjouksena kurssi kaupan päälle ostaessasi kuukausi- tai kymppikortin (ensimmäinen kortti 60/45€, alennettu hinta opiskelijoille, työttömille, eläkeläisille, varusmies- tai siviilipalvelusta suorittaville ja vanhempainvapaalla oleville).

Lisätietoa astangajoogasta täältä!

Ilmoittautumiset: aukijoogakoulu@gmail.com

 

Kirsi Tikan Hyvinvoiva kehollisuus – Lantion alueen työpaja la 7.11.

Kuten ristiluuhun viittaava sana “sacrum” (risti, pyhä) kertoo, lantion aluetta pidetään elämän lähteenä ja sen perustana. Elintavat (mm. runsas istuminen), ikääntyminen, stressi sekä yksipuolisesti kuormittava liikunta kuitenkin usein johtavat lantion alueen (jalkojen ja alaselän) liikerajoituksiin. Kehon ergonomia muuttuu, ja se saattaa vaikuttaa niin suoliston, sukupuolielinten kuin virtsarakonkin toimintaan ja koko tuntemukseen omasta kehosta. Usein vasta lantion alueen vapauttaminen johtaa huomaamaan, miten tukossa on ollut ja miten hyvältä omassa kehossa voikaan tuntua!

Työpaja alkaa kehoa ja niveliä öljyävillä pienillä liikkeillä. Nämä liikkeet syvenevät ja laajenevat koko lantion aluetta mobilisoiviksi liikesarjoiksi.Teemme myös harjoitteita, jotka syventävät ymmärrystä siitä, miten kehon yhdessä osassa koetut kireydet saattavat juontua rajoitteista jossain aivan muualla. Herättelemme itsemme eloon kuin valtavat auringonkukat, jotka nousevat syvältä mullasta!

Kurssin opettajana toimii Kirsi Tikka. Kirsi on joogan opettaja ja kouluttaja ja joogaoppilas.

”Matka joogaoppilaana on lopun elämän projekti, valmiiksi emme taida ehtiä tämän yhden elämän aikana.

Joogaa sen eri muodoissa olen opettanut vuodesta 2009 alkaen. Tällä hetkellä opetan ja koulutan eniten Helsingissä sijaitsevassa omassa joogastudiossa Yoga Base Helsingissä mutta pidän erilaisia kursseja ja retriittejä niin Suomessa kuin ulkomailla. Viimeisimmät retriitit ovat olleet Tallinnassa ja Ranskassa.

Tunneistani huokuu turvallisuus ja sallivuus sekä rauhoittuminen hetkeen, oli joogatunnin suuntaus tai teema mikä tahansa. Yhtälailla dynaaminen tunti voi olla lempeä kuin lempeä ja ulospäin pehmeältä näyttävä intensiivinen. Joogan juurisanoma on mielestäni kuitenkin aina se sama. Jooga on tila, jossa sinulta ei vaadita sen enempää mihin itse sillä hetkellä koet pystyväsi. Kun kiire ja suoritus antaa tilaa olemiselle ja lempeydelle, voi kohdata ajattomuuden ja oman sisäisen itsesi.”

Työpaja pidetään la 7.11.2020 klo 13.30‒16.00 Auki Joogakoululla.

Ilmoittautumiset: tikkakirsi@gmail.com tai holvi.com/shop/kirsitikkajooga.

Kurssin hinta: 35€
Kurssi sopii vasta-alkajille kuin pidempään joogaa harrastaneillekin.

Lämpimästi tervetuloa!

Marke Murtomäen astangatyöpaja pe‒la 13.‒14.11.

Ohjelma:

Perjantai
17.00‒19.00 Mysore
19.00‒19.30 Meditaatio

Lauantai
8.00‒8.30 Meditaatio
8.30‒10.30 Mysore
14.00‒16.00 Tekniikkatunti: Tasapainoasanat käsivarsilla ‒ voiman lisäminen kehossa

Tasapainoasanat käsivarsien varassa lisäävät koko hartia-alueen vahvuutta, joustavuutta ja liikelaajuutta, jotka kaikki ovat välttämättömiä osatekijöitä kehon linjautumisessa oikein ylösalaisin asennoissa. Aloitetaan alaspäinkatsovakoira-asennosta (ardho mukha svanasana), tehdään kehoa vahvistavia harjoitteita ja edetään vähitellen kohti käsilläseisontaa.

Huom. osallistumisen edellytyksenä ei ole osata seisoa käsillä, vaan pääpaino on kehon vahvistamisessa 🙂

Markelle joogassa on tärkeää kokonaisvaltainen hyvinvointi, tasapainon löytäminen harjoituksen voiman ja keveyden välillä eri elämäntilanteissa niin, että jooga tukee muuta elämää ja laajentaa hyvää oloa ja myönteistä ajattelua myös joogamaton ulkopuolella. Opettajana hän haluaa kohdata jokaisen yksilönä. Hän on positiivinen, kannustava, hienovaraisen määrätietoinen ja painottaa asanoiden linjauksia, itsensä kuuntelua ja hengityksen tärkeyttä. Astangajoogan asanaharjoituksessa tulisi Marken mielestä keskittyä joogaajien yksilöllisiin tarpeisiin ja ongelmakohtiin, unohtamatta kuitenkaan perinteistä ja sujuvaa asanaharjoitusta tai sitä, että asana on vain yksi osa joogan kokonaisuudessa.

Marke työskenteli tanssijana ja kokeili myös hathajoogaa ennen kuin tutustui astangajoogaan vuonna 1997 ja aloitti opettamisen Helsingin Astanga Joogakoululla 1999. Vuodesta 2000 lähtien Marke on ollut päätoiminen opettaja Joogakoululla. Hänellä on KPJAYI:n 2. sarjan opetuslupa.

Marke kehittää itseään opettajana käymällä eri opettajien kursseilla ja pitämällä silmät ja korvat auki – ajatuksena se, että myös jokaiselta oppilaalta voi oppia paljon joka päivä.

Astangatyöpaja pidetään pe‒la 13.‒14.11.2020 Auki Joogakoululla.

Ilmoittautumiset osoitteeseen: aukijoogakoulu@gmail.com.

Koko kurssin hinta: 70/60€, tunnin hinta: 25/20€.

Lämpimästi tervetuloa!

Frank Kappaksen joogaretriitti Muoniossa to‒su 19.‒22.11.

Auki Joogakoulu järjestää nelipäiväisen retriitin Keimiötunturissa. Luvassa on joogaa, meditaatiota, hyvää kasvisruokaa, saunomista ja ulkoilua upeissa maisemissa. Retriitin ohjaa Frank Kappas.

Majoitus Tunturikeimiössä, katso tarkemmin www.tunturikeimio.fi. Rovaniemeltä on mahdollisuus yhteiskuljetukseen.

Ohjelma:

torstai
saapuminen klo 12 jälkeen
klo 16-18 ohjattu harjoitus ja meditaatio
klo 18 päivällinen ja sauna
klo 21-21.30 meditaatio

perjantai ja lauantai
klo 6.30-7 meditaatio
klo 7-9 astangajoogaharjoitus
klo 9 aamupala
klo 13.30 lounas
klo 16-18 rentouttava joogaharjoitus ja meditaatio
klo 18 päivällinen ja sauna
klo 21 meditaatio

sunnuntai
klo 6.30-7 meditaatio
7-9 astangajoogaharjoitus
klo 9 aamupala

Ilmoittautumiset ja tiedustelut Frank Kappas: s-posti frankkappas@hotmail.com tai p. 045-1597900.

Hinta: 300 euroa.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Minna McHalen Mindful Movement -kurssi la‒su 28.‒29.11.

Mindful Movement on kehonhuoltoa ja monimuotoisen liikkeen iloa juhlistava paketti sinulle, joka haluat lisätä liikkuvuutta, kehon hallintaa ja tasapainoa. Harjoitus vahvistaa niveliä, lisää lihasten kimmoisuutta ja elastisuutta sekä lihaskalvojen välistä nestekiertoa. Opit pohjautuvat erilaisiin liikkuvuus-, animal flow- ja kehonpainoharjoituksiin sekä joogaan.

Minna McHale on toiminut hyvinvoinnin ja liikkeen ohjaajana vuodesta 2011. Oman kehon ja mielen kokemukset, heikkoudet ja niiden kehittäminen johdattivat hänet ensin joogaohjaajaksi ja myöhemmin liikkuvuus- ja kehonpainoharjoittelun opettajaksi sekä Personal Traineriksi.

Minna on kiinnostunut ihmiskehon ja mielen toiminnasta kokonaisuutena sekä suorituskyvyn ja taitojen tasapainosta. Monipuolisen liikkeen nautinnon ja ilon hän haluaisi jokaisen oppilaansa kokevan!

Lisätietoja Minnasta:
www.InhaleExhaleMcHale.fi
instagram:@MinnaMcHale

Kurssi pidetään Auki Joogakoululla la‒su 28.‒29.11.2020 klo 10‒12.

Ilmoittautumiset osoitteeseen: aukijoogakoulu@gmail.com.

Kurssin hinta: 65/60€.

Lämpimästi tervetuloa!

fi
fi