Tapahtumat ja kurssit

Auki Joogakoulun verkkotunnit 29.6.-5.7.


Maanantai 29.6.

18.00-19.15 Ohjattu astanga (Risto)

Tiistai 30.6.

18.15-19.45 Shakta  (Risto)

Torstai 2.7.

18:15-19:45 Shakta (Risto)

Verkko-osallistuminen ei edellytä varausjärjestelmän käyttöä.

Verkkoshakta- ja astangatunneille osallistujilla tulisi olla aiempaa kokemusta kyseisestä joogalajista, sillä ohjaus tapahtuu sanallisesti.

Astangajoogan

alkeiskurssit 2020

Astangajoogan alkeiskurssit 2020


Kaikki tunnit pidetään Zoom-palvelun (zoom.us) kautta. Voit ladata ilmaisen Zoom-sovelluksen (zoom.us) koneellesi jo etukäteen, mutta osallistuminen onnistuu myös selaimen kautta (esim. Google Chrome).

Verkkotunneille pääset klikkaamalla tunnin alkaessa kyseisen tunnin Facebook-tapahtumassa ilmoitettua linkkiä.

Saat tunnin Zoom-tapaamisen linkin omaan sähköpostiisi, jos ilmoittaudut etukäteen tunnin pitäjän sähköpostiin: rsuikkanen@gmail.com

Toivomme, että verkkotunneille osallistujat maksaisivat (mahdollisuuksien mukaan) 5-10 euron maksun tilille FI44 4503 0010 5221 95 (Joogayhdistys Auki ry, viestikenttään teksti: Verkkoashtanga/Verkkoshakta).

Halutessasi voit myös käyttää verkkotuntiosallistumiseen tavallista kuukausi- tai kymmenen kerran korttia.

Alkeiskurssit viikonloppuisin

15.-16.8. Kurssin ohjaa Risto.

12.-13.9. Kurssin ohjaa Risto.

10.-11.10. Kurssin ohjaa Johanna N.

7.-8.11. Kurssin ohjaa Johanna R.

Tervetuloa kursseille!

Kahden päivän kurssin hinta on 45/35 €.

Aloitustarjouksena kurssi kaupan päälle ostaessasi kuukausi- tai kymppikortin (ensimmäinen kortti 60/45€, alennettu hinta opiskelijoille, työttömille, eläkeläisille, varusmies- tai siviilipalvelusta suorittaville ja vanhempainvapaalla oleville).

Ilmoittautumiset: aukijoogakoulu@gmail.com

Tervetuloa!

Lisätietoa astangajoogasta täältä!

Petri Räisänen Tampereella 7.-9.8.2020


Kurssin ohjelma:

 Perjantai 7.8.

06.00-07.45 tai 07.45-09.30 Mysore

17.00-19.00 Ohjattu puoli ykköstä (voit valita haluatko harjoitella aamun mysoretunnilla tai iltapäivän ohjatussa)

19.10-20.30 Kurssin aloitus: keskustelu, pranayama ja meditaatio

Lauantai 8.8.

07.00-08.45 tai 08.45-10.30 Mysore

14:00-16.30  Itsensä kuuntelu ja keveys asentojen tekemisessä ja avustuksissa. Iltapäivän aikana pohditaan, kuinka harjoittaa astangajoogaa turvallisesti, lempeästi ja tehokkaasti. Harjoitus voi joskus tulla tuskalliseksi, suorituspaineiseksi ja stressaavaksi fyysiseksi harjoitukseksi. Keskitymme kehon ja mielen terapeuttisiin näkökohtiin: kuinka vapauttaa jännitystä, venyttää kehoa ilman kipua ja pitää mieli tyynenä.

Sunnuntai 9.8.

07.00-08.45 tai 08.45-10.30 Mysore

14.00-15.30 Pranayama ja meditaatio. Sunnuntai-iltapäivänä teemme kevyitä ja avartavia hengitysharjoituksia, joihin yhdistetään meditatiivinen kehon ja mielen tarkastelun tila. Sopii kaikille, myös astangan juuri aloittaneille.

15.30-16.00 Kurssin lopetus: Mantran resitoimista

Hinta

Kurssin hinta on 130/110 euroa.

Alennettu hinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, varusmies- tai siviilipalvelusta suorittavat, vanhempainvapaalla olevat.

Maksathan kurssimaksun viimeistään 31.7. Aukin tilille FI44 4503 0010 5221 95 (saaja: Joogayhdistys Auki ry, viestikenttään teksti: Petri Räisänen).

Ilmoittautumiset

Ilmoittautumiset: aukijoogakoulu@gmail.com Kerrothan ilmoittautuessasi, kumpaan mysoreharjoitukseen mieluiten aamuisin osallistuisit sekä perjantain kohdalla lisäksi, tuletko mieluummin mysoreen vai ohjattuun harjoitukseen.

Opettajasta

Petri Räisänen (syntynyt 13. elokuuta 1967) on kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu astangajoogaopettaja. Petri aloitti astangajoogan harjoittamisen vuonna 1989 ja opettamisen vuonna 1991. Hän perusti Astanga Jooga Helsinki -joogakoulun ystävänsä ja kollegansa Juha Javanaisen kanssa vuonna 1997. Vuodesta 2000 Petri on opettanut astangajoogaa kansainvälisesti. Hän sai opetusluvan K. Pattabhi Joisilta ja R. Sharath Joisilta vuonna 2001. Joogapolullaan Petri on opiskellut monien arvostettujen astangajoogaopettajien kanssa, kuten Derek Ireland, Radha Warrel, Gwendoline Hunt, Lino Miele, Eddie Stern, R. Sharath Joisin ja K. Pattabhi Jois.

Petri keskittyy parantamisen ja itsehoidon integrointiin, sekä oppilaiden yksilöllisten tarpeiden huomioimiseen opetuksessaan. Petrin jooga-asentojen avustukset ovat lempeitä, tehokkaita, terapeuttisia ja joidenkin mukaan melkein maagisia. Tämä saattaa johtua (hänen oman harjoituksensa ja opetuksensa lisäksi) hänen aiemmasta työstään perinteisenä suomalaisena jäsenkorjaajana ja naturopaattina. Hänen ystävällinen ja rento olemuksensa sekä intuitiivinen harjoituksen havainnointi tuovat joogatunneille avoimen, energisen ja meditatiivisen ilmapiirin.

Joogan korkeampiin tiloihin pääsemiseksi tarvitaan henkilökohtainen, rauhallinen, kurinalainen ja omistautunut joogaharjoittelu. Hiljaisuus, turvallinen ja suvaitsevainen ympäristö sekä lempeät ja terapeuttiset joogan avustukset antavat opiskelijoille tilaa ja mahdollisuuksia fyysiseen ja henkiseen paranemiseen sekä uusien positiivisemman suunnan löytämiseen elämässä.

Vuonna 2005 Petri julkaisi kirjan Astanga: Joogaa K. Pattabhi Joisin perinteen mukaan yhteistyössä K. Pattabhi Joisin ja R. Sharath Joisin kanssa. Kirja esittelee ensimmäisen sarjan (1. sarja) astangajoogan vinyasa-menetelmän ja filosofian. Hänen toinen kirjansa (2. sarja) Nadi Sodhana julkaistiin vuonna 2008, ja se pohjautuu K. Pattabhi Joisin ja R. Sharath Joisin vuosina 2006-2007 Mysoressa, Intiassa tehtyihin haastatteluihin. Molemmat kirjat on kirjoitettu osana Petrin jatkuvaa tutkimusmatkaa astangajoogan sisäiseen maailmaan joogaperinnettä kunnioittaen.

Marke Murtomäen astangajooga-työpaja pe-su 17.-19.4. (Kurssi siirretään myöhempään ajankohtaan)


 

Markelle joogassa on tärkeää kokonaisvaltainen hyvinvointi, tasapainon löytäminen harjoituksen voiman ja keveyden välillä eri elämäntilanteissa niin, että jooga tukee muuta elämää ja laajentaa hyvää oloa ja myönteistä ajattelua myös joogamaton ulkopuolella. Opettajana hän haluaa kohdata jokaisen yksilönä. Hän on positiivinen, kannustava, hienovaraisen määrätietoinen ja painottaa asanoiden linjauksia, itsensä kuuntelua ja hengityksen tärkeyttä. Astangajoogan asanaharjoituksessa tulisi Marken mielestä keskittyä joogaajien yksilöllisiin tarpeisiin ja ongelmakohtiin, unohtamatta kuitenkaan perinteistä ja sujuvaa asanaharjoitusta tai sitä, että asana on vain yksi osa joogan kokonaisuudessa.

Marke työskenteli tanssijana ja kokeili myös hathajoogaa ennen kuin tutustui astangajoogaan vuonna 1997 ja aloitti opettamisen Helsingin Astanga Joogakoululla 1999. Vuodesta 2000 lähtien Marke on ollut päätoiminen opettaja Joogakoululla. Hänellä on KPJAYI:n 2. sarjan opetuslupa.

Marke kehittää itseään opettajana käymällä eri opettajien kursseilla ja pitämällä silmät ja korvat auki – ajatuksena se, että myös jokaiselta oppilaalta voi oppia paljon joka päivä.

Ohjelma

Perjantai

18-20 Ohjattu astanga-harjoitus, joka sisältää valikoiden astangajoogan ykkös- ja kakkossarjaa. Lopuksi meditaatio.

Lauantai

8.00-10.00 Mysore-harjoitus
14-16 Tekniikkatunti:

Tasapainoasanat käsivarsilla – voiman
lisääminen kehossa!

Tasapainoasanat käsivarsien varassa lisäävät koko hartia-alueen vahvuutta, joustavuutta ja liikelaajuutta, jotka kaikki
ovat välttämättömiä osatekijöitä kehon linjautumisessa oikein ylösalaisin asennoissa. Aloitetaan alaspäinkatsovakoira-asennosta (ardho mukha svanasana), tehdään kehoa vahvistavia harjoitteita ja edetään vähitellen kohti käsilläseisontaa.

Huom. osallistumisen edellytyksenä ei ole osata seisoa käsillä vaan pääpaino on kehon vahvistamisessa! 🙂

Sunnuntai

8.00-10.00 Mysore-harjoitus

Hinta: koko kurssi 80/65€, tunti 25€/20€

Ilmoittautumiset osoitteeseen: aukijoogakoulu@gmail.com

Tervetuloa!

Hengitä terveyttä – astangaa, pranayamaa ja meditaatiota Sami Mälkiän kanssa 4.-6.9.2020”Samin joogamatka alkoi hathan, taichin ja tiibetiläisten liikkeiden kanssa 1990-luvun lopulla. Kesällä 1999 astangajoogan hikeä virtaava harjoitus vei Samin syvemmälle mielen ja kehon tuntemuksiin. Sami on harjoitellut ja avustanut Lino Mielen retriiteillä Suomessa ja Intiassa, ja Pattabhi Joisin kanssa Intian Mysoressa ja Helsingissä. Astangajooga ja pranayama on tuonut Samille opetuskokemuksia Pariisissa, Chicagossa, Yokohamassa, Manilassa ja Oslossa. Vuosien myötä hän on syventänyt hengitystietoisuutta pranayama-mestari O.P.Tiwarin ohjauksessa Intiassa Kaivalyadhama-instituutissa (kdham.com). Nykyisin Sami matkustaa Suomessa ja Euroopassa pitämässä pranayama- ja astanga-kursseja, ja hän avustaa opettajansa pojan Sudhir Tiwarin kursseilla Helsingissä ja Oslossa. Sami on vuosien hengitysharjoitusten myötä vakuuttunut pranayaman vaikutuksista terveyteemme. Siksi on helppo sanoa, että tietoinen hengittäminen on helpoimpia tapoja vahvistaa kokonaisterveyttä ja mielen tasapainoa.”

Peter Greve’s Workshop 18.-20.9.2020


Peter opiskeli astangajoogaa 1980-luvun lopussa ja 1990-luvun alussa Pattabhi Joisin oppilaana Mysoressa. Sittemmin hän opiskeli fysioterapeutiksi ja on pyrkinyt oppimaan alati uutta sekä yhdistämään joogaperinnettä ja fysioterapeuttista tietämystä. Hän ylläpitää vaimonsa kanssa Die Yogapraxis –nimistä joogakoulua Berliinissä.

Kurssilla keskitymme keskikehon tukilihaksistoon: palleaan, vatsalihaksiin, lantionpohjan lihaksiin ja hengitykseen. Käymme läpi ihmiskehon anatomiaa ja pohdimme, miten vahvistaa tukilihaksistoa ja mikä on sen suhde hengitykseen. Tarkastelemme yksilöllisiä hengitykseen ja vatsalihasten käyttöön liittyviä tottumuksia. Kartoitamme tapoja, joilla tämä tietämys yhdistyy luontevasti astangaharjoitukseen. Tutustumme pranayamaan anatomian ja omien tottumusten tunnistamisen näkökulmasta.

Hinta (ateriat omalla kustannuksella): 140/125 €

Ilmoittautumiset: aukijoogakoulu@gmail.com

Die Yogapraxis

fi
en_GB fi