Tapahtumat ja kurssit

Yin Yoga Workshops Syksy 2023

Tervetuloa syventämään yinjoogaharjoitustasi! Lauantain workshopeissa keskitymme keho-mielen huoltamiseen pitkällä kaavalla ja perehdymme tavallista viikkotuntia syvällisemmin yinjoogan maailmaan.

Ehkä Yin on sinulle jo tuttua tai olet lajiin tutustuja – teemalauantait sopivat jokaiselle. Saat mukaasi runsaasti rauhoittumista matolla, laatuaikaa itsesi kanssa ja työkaluja stressinpurkuun.

Osallistuminen: 35€/30€ kerta (alennusryhmät opisk. tyött. eläkel.)

Maksutavat: käteinen, kortit, MobilePay, liikuntaedut (Smartum, e-passi, Edenred, Eazybreak)

Ilmoittautuminen: varauskalenteriin

Ohjaajana Marika Laijärvi

Tulevat teemalauantait

la 7.10. klo 12-14 Yin & Jooga Nidra
Syvennämme yinjooga-harjoitusta restoratiiviseen ulottuvuuteen. Teemme rauhoittavan, passiivisen harjoituksen, jossa keho tuetaan bolsterien, tyynyjen, vilttien, joogatiliien ja vöiden avulla totaaliseen levon tilaan. Asanoissa viivytään 5-20 minuuttia kerrallaan, ja harjoitus päättyy reilun puolen tunnin mittaiseen sanallisesti ohjattuun kehotietoisuusharjoitukseen, jooga nidraan. Jooga Nidra on ”joogin uni”, meditatiivinen tila, jossa pääsemme rauhoittamaan hermoston ja puhdistamaan mielen. Ei edellytä aiempia kokemuksia joogasta tai meditaatiosta.

la 28.10. klo 12-14 Aroma Yin
Lempeä yinjoogaharjoitus yhdistettynä eteerisiin öljyihin ja akupisteden paineluun. Tunnilla käytettävät öljyt ovat 100% luonnonmukaisia uutteita. Käytämme eteerisiä öljyjä tuoksulyhdyssä sekä niin halutessasi laimennettuna sekoitteena iholla harjoituksen aikana (sis.jojobaöljy + eteeriset öljyt). Saat mukaasi kotiin vietäväksi energeettisesti vuodenaikaan sopivan tuoksuyhdisteen ja helppoja itsehoito-otteita akupisteiden käsittelyyn. Tämä kokonaisvaltaisesti hoitava ja aisteja hellivä workshop sopii kaikille! Huom. jos olet tuoksuyliherkkä tai raskauden ensimmäisellä kolmanneksella, Aroma Yiniä ei suositella.

la 25.11. klo 12-14 Healing Yin

Palauttavan joogan terapeuttisempi ulottuvuus, jossa lepo ja elpyminen ovat keskiössä. Healing Yin yhdistää energiahoidon ja lempeät jooga-asanat. Teemme pehmeän asanaharjoituksen kehon seitsemälle päächakralle ja aktivoimme ja tasapainotamme energiakeskukset. Lempeästi kannatteleviin asentoihin uppoudutaan 5-20 minuutin ajaksi. Ohjaaja kiertää ryhmässä ja avustaa tunnilla energiahoito-ottein.

Astangajoogan alkeiskurssit

Ville-Veikka Silvola

Astangajoogan alkeiskurssi la-su 11.-12.11. klo 10-12 (Ville-Veikka Silvola)

Kurssilla opit Astangajoogan perusasanat sekä ns. ensimmäisen asanasarjan (”Yoga Chikitsa”) alun. Saat myös pienen annoksen joogafilosofian perusteita. Kurssin jälkeen voit jatkaa harjoittelua ja oppia lisää osallistumalla ohjatuille viikkotunneille tai vaikka jatkamalla suoraan itsenäiseen Mysore-harjoitteluun.

Alkeiskurssin hinta on 110/90€, joka sisältää alkeiskurssin ja kymmenen harjoituskertaa sen jälkeen eli 10 kerran kortin joogakoululle.

Alennettu hinta: opiskelijat, työttömät, varusmies- tai siviilipalvelusta suorittavat, vanhempainlomalaiset ja eläkeläiset.

Lisätietoa astangajoogasta täältä!

Ilmoittautumiset varausjärjestelmän kautta: varaaheti.fi/aukijoogakoulu.

Lisätietoja voi kysyä sähköpostilla: aukijoogakoulu@gmail.com

Tervetuloa mukaan aloittamaan uusi monipuolinen harrastus!

Aurinkotervehdyksen anatomia ja variaatiot pe 13.10. klo 17-19.30

Otto Kronqvist

Surya Namaskar eli Aurinkotervehdys, on Shaktajoogan tärkeimpiä harjoituksia ja joogille tuiki tärkeä, maailman vanhimmista joogalähteistä kumpuava rituaali. Surya namaskara on kuin tiivistelmä joogan tieteestä, ja traditionaalisesti sitä pidetäänkin mestarin sarjana.

Aurinkotervehdyksestä on erilaisia valmistavia variaatioita, joihin pureudumme tällä illan mittaisella intensiivikurssilla. Tarkastelemme aurinkotervehdyksen anatomiaa, luuston ja erilaisten jännite-elementtien toimintaa soljuvassa liikkeessä. Intensiivikurssin päätteeksi tehdään perusteellinen harjoitus, joka sisältää Aurinkotervehdyksen traditionaaliset variaatiot.

Tervetuloa syventämään joogaharjoitustasi! Sopii myös joogaan vasta tutustuville.

Ilmoittaudu ajanvarauskalenteriin https://www.varaaheti.fi/aukijoogakoulu/fi

Hinta: 59€

Kurssin ohjaa Shaktajoogakoulun perustaja ja Sipoon perinnesaunan isäntä Otto Kronqvist. Hän isännöi myös Havuhattu ja Joogaradio -podcastia.

Tervetuloa!

Shaktajoogan intro-tunnit

Shaktajooga on joogamuoto, jonka lujat mutta lempeät asanaharjoitukset hoitavat ja hellivät elimistöäsi. Ne vaalivat ja pitävät yllä luontaisten palautumismekanismiesi toimintaa ja auttavat ehkäisemään lähes kansansairauksiksi puhjenneita työuupumusta ja ylikuntoa.

Olet tervetullut kokeilemaan shaktajoogaa suoraan viikkotunneille (ti, to, su), mutta saat harjoituksesta paljon enemmän irti osallistuessasi introtunnille. Siellä saat avaimet metodiin, joka ei vain edistä terveyttä, vaan avaa ovia Itseesi – mitä ikinä se saattaakin olla! Ota mukaan löysät vaatteet, jotain pitkähihaista ja vaikka huivi, jos sinulla sellainen on, ilmankin selviät.

Tulevat introtunnit:
la 14.10. klo 12-13.30
ma 6.11. klo 18.30-20
la 25.11. klo 15-16.30
ma 11.12. klo 18.30-20

Hinta 15€
Huom! Introtarjous 40€, sisältäen introtunnin ja 2 vkon shaktajoogat!

Ilmoittautumiset: aukijoogakoulu@gmail.com tai suoraan varauskalenteriin http://varaaheti.fi/aukijoogakoulu

Tervetuloa!

Jooga & äänirentoutus -työpajat

Elävöittävä jooga & Handpan äänimaisema (1,5h)

Elävöittävä jooga on intuitiivisesti ohjattu, elinvoimaa lisäävä ja tasapainottava harjoitus, jossa laskeudumme kehon ja mielen tuntemusten äärelle virtaavien asanoiden, hengitysharjoitusten ja meditaation avulla. Tämä avaa ja energisoi lempeästi kehoa sekä rauhoittaa mieltä. Harjoituksen aikana saamme nauttia aisteja hivelevästä handpan äänimaisemasta. 

Harjoitukset eivät edellytä joogataustaa tai notkeutta, vaan liikkeet tehdään omaa kehoa kuunnellen ja kunnioittaen. Jos kehossasi on haastavia tai akuutteja tuki- ja liikuntaelimistön sairauksia, vammoja tai olet raskaana (yli 4. kk), keskustele harjoituksen sopivuudesta lääkärisi kanssa.

Työpajan oppaina ja tilan pitäjinä toimivat kundaliinijoogaohjaaja, shaktitanssin opiskelija ja äänihoitaja Saara Järvinen sekä laulaja-lauluntekijä ja muusikko Samu Peltola.

Shaktitanssi & Gong-rentoutus (2,5h)

Shaktitanssi (Shakti Dance®) on tanssin joogaa, joka tuo ainutlaatuisella tavalla yhteen joogan, vapaan tanssin ja energiatyöskentelyn. Virtaavat venytykset ja energisoivat seisomaharjoitukset johdattelevat lempeästi kohti vapaata tanssia, jossa saamme vapautua autenttisen itseilmaisun ja läsnäolon tilaan. Tämän jälkeen laskeudumme tasapainottavaan gong-rentoutukseen ja liikemeditaatioon. 

Saara on kundaliini- ja yin -joogaaohjaaja, äänihoitaja sekä pian valmistuva shaktitanssiopettaja(Shakti Dance®). Myös akrojooga, kontakti-improvisaatio sekä luova liike/tanssi ovat hänelle rakkaita lajeja ylläpitämään yhteyttä ja elinvoimaisuutta.

Saara työskentelee inhimillisen kohtaamisen ja kokonaisvaltaisen hoitamisen parissa. Ohjauksessa Saaraa puhuttelee luonnollinen ja aito yhteys sekä turvallisen tilan luominen läsnäololle. 

Meidät löytää somessa;
Ig @saarakristiiina ja
@samupeltolamusic

Ajankohdat:

su 8.10. klo 12-13.30
Elävöittävä jooga & Handpan äänimaisema, Saara ja Samu

su 22.10. klo 12-14.30
Shaktitanssi & Gong-rentoutus, Saara

su 5.11. klo 12-13.30
Elävöittävä jooga & äänirentoutus, Saara

su 19.11. klo 12-13.30
Elävöittävä jooga & Handpan äänimaisema, Saara ja Samu

Hinnat:

Elävöittävä jooga & Handpan äänimaisema 30€ / työttömät, opiskelijat, vähävaraiset 25€ (sis. 10% alv)

Shaktitanssi & Gong-rentoutus 40€ / työttömät, opiskelijat, vähävaraiset 35€ (sis. 10% alv)


Ilmoittaudu koulun varauskalenteriin
varaaheti.fi/aukijoogakoulu

Mukaan: Joogamatto+viltti (koululta voi tarvittaessa lainata), villasukat, mukavat ja joustavat vaatteet sekä juomapullo.

fi
fi