Meistä

Tervetuloa harjoittelemaan ja oppimaan astangajoogaa, shaktajoogaa, mantroja ja meditointia sekä viihtymään tunnelmalliselle salille Ilvespuiston kupeeseen Tampereen Kalevaan! Salilla opettavat Frank Kappas, Anna-Sofia Mäntykoski, Johanna Ropponen, Risto Suikkanen ja Meri Tiitola. Harjoituksen päämäärä on joogan lajista riippumatta ilo, terveys ja tasapaino.

Käytämme joogan perinteisiä työkaluja, meditaatiota, pranayamaa (hengitysharjoitukset) ja asanaharjoittelua (joogan fyysinen harjoitus). Dynaamisemman astangajoogan juuret ovat modernin joogan ”isän” Tirumalai Krishnamacharyan ja hänen oppilaansa Pattabhi Joisin kehittämässä joogan muodossa. Shaktajooga puolestaan edustaa traditionaalisen joogan piiriin kuuluvaa Kaulajoogaa (“Kaula” on sanskriittia ja tarkoittaa mm. järjestelmää ja kokonaisuutta).

Tutkimme myös joogan historiaa sekä traditionaalisen ja modernin joogan rajapintaa, uuden muotoutumista vanhasta, sillä se auttaa ymmärtämään sitä, miksi mitäkin teemme. Vaikka nojaamme vahvasti perinteisiin, olemme myös avoimia oppimaan uutta ja omaksumaan uusia tapoja nähdä jooga ja mielenharjoitukset.

On shanti, shanti, shanti

Joogayhdistys Auki ry

Joogakoulun toiminnasta vastaa Joogayhdistys Auki ry. Yhdistyksemme on avoin kaikille kiinnostuneille. Tervetuloa mukaan ideoimaan, esittämään toiveita ja osallistumaan.

Ota yhteyttä! aukijoogakoulu@gmail.com

 

Ohjaajat

 

 
Frank Kappas

Yksi parhaiten mieleen jääneistä kokemuksistani oli se, kun tapasin Lino Mielen Solhagan workshopissa vuonna 1998. Sen viikon aikana Solhagassa tunsin vahvasti, että tulen omistamaan elämäni joogan polulle. Linosta tuli pääasiallinen opettajani, jota kohtaan tunnen syvää kunnioitusta ja kiitollisuutta. Myös Gwendolino Huntin lämminsydämisellä läsnäololla ja John Scottin inspiroivalla asenteella on ollut vaikutusta minuun.

Olen ollut onnekas saadessani mahdollisuuden tehdä joogaharjoitusta Pattabhi Joisin kanssa Intiassa. Intiassa koin vahvan puhtauden ja intensiteetin joogan ilmapiirissä ja energiassa.

Osallistuin ensimmäiselle vipassana-meditoinnin kurssille 2002. Tajusin miten tärkeää on rauhoittaa mieli ja tietoisuus. Inspiroiduin meditoinnista ja siitä tuli luonnollinen osa harjoitustani.

Minusta on aina ollut hauskaa ja motivoivaa toimia astangajoogan opettajana. Minulla on mahdollisuus jakaa kokemukseni ja nähdä muutoksia harjoittelijoissa.

Viime vuosina olen ollut onnekas tavatessani todella hyviä opettajia kuten Eddie Stern. Minulla on myös ollut ilo työskennellä Meri Tiitolan kanssa, jolla on mahtava ja taidokas tapa opettaa mantroja ja resitointia.

Vielä on paljon opittavaa ja kuitenkin perusta löytyy jokaisen omasta harjoituksesta.

 

Johanna Ropponen

Olen ohjannut astangajoogaa syksystä 2016 alkaen ensin Rovaniemellä ja nyt Tampereella. Talvella 2017-18 vietin Intian Mysoressa viisi kuukautta. Suoritin Intiassa intensiivikoulutuksen ykkös- ja kakkossarjojen ohjaamiseen Masterjin (M. S. Viswanath) johdolla sekä harjoitin asanaa ja pranayamaa (hengitysharjoituksia) perinteiseen tapaan kuutena päivänä viikossa.

Tietoisuustaitoja ja mindfulness-tekniikoita hyödynnän myös päivätyössäni psykologina.

Oma joogapolkuni alkoi toiveesta saada pitkään oireillut selkä kuntoon ja sen toiveen jooga on toteuttanut. Ohjaamisessa ja omassa harjoituksessani pidän tärkeänä joogaperinteen kunnioittamista ja noudattamista, mutta myös riittävän rentoa otetta ja harjoittajan yksilöllisten tarpeiden huomioimista.

 

 
Meri Tiitola

Laulunopettaja ja mantrajoogaopettaja

Rakastan ihmisääntä ja kaikenlaista työskentelyä sen parissa. Minulle on tärkeää, että kaikki voivat nauttia omasta äänestään ja sen hyväätekevistä vaikutuksista. Olen valmistunut Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolta ja opiskellut mantrojen resitoimista usean vuoden ajan intialaisten opettajien johdolla.

tel. 358504447021
e-mail. meritiitola@yahoo.com
Facebook

 

 

Risto Suikkanen
 

Aloitin joogan harrastamisen 1900-luvun viimeisinä vuosina harjoittamalla nk. astangajoogaa. Astangajoogan ohjaamiseen ryhdyin muutamia vuosia myöhemmin. Teen ja ohjaan astangaa edelleen. Pian aloitettuani kävi kuitenkin selväksi, että astangajooga on tietyssä historiallisessa ja poliittisessa suhdanteessa kehittynyt varsin moderni harjoitusmuoto, jonka suhde omiin juuriinsa on varsin ongelmallinen. Niinpä olen päätynyt tutkimaan joogan historiaa ymmärtääkseni miten ja miksi erilaiset harjoitusmuodot ovat kehittyneet ja miksi erilaisia harjoituksia tehdään. Työ on toki valtava ja tulee olemaan aina kesken. Käsittääkseni joogan historia tarjoaa huikean joukon työkaluja, joita itse kunkin olisi hyvä jossain määrin tuntea kyetäkseen vaalimaan hyvin itseään (ja toisiakin) vaihtelevissa elämäntilanteissa.

Leave A Comment